Onda: L'Ajuntament d'Onda implantar un protocol d'actuaci municipal contra la violncia de gnere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196414_122039/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 11-10-2020
L'Ajuntament d'Onda implantar un protocol d'actuaci municipal contra la violncia de gnere

L'Ajuntament d'Onda est treballant en el desenvolupament del protocol d'actuaci municipal contra la violncia de gnere, la finalitat del qual s garantir una intervenci coordinada entre els diferents departaments municipals i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, en casos de violncia contra les dones i, aix mateix, millorar les condicions de vida de les vctimes i de les seues filles i fills.

El protocol es desenvolupar a travs d'un procs participatiu que implicar a tots els professionals implicats com les agents d'Igualtat, Policia Local, l'equip de serveis socials, les tcniques d'ocupaci, Protecci Civil, Gurdia Civil, Centres Escolars, Centres de Salut o l'Oficina d'Atenci a la Vctima i Centre Dona 24 hores. A ms, durant aquesta fase tamb es posar en marxa la Mesa Local contra la Violncia de Gnere.

Sobre aquest tema, l'edil d'Igualtat, Elena Albalat, ha comentat que era inconcebible que una ciutat com Onda no tinguera desenvolupat aquest protocol vital per a lluitar contra aquesta xacra, i per aix ens vam posar a treballar immediatament quan assumim el govern per a implantar aquest document funcional que ens permetr a tots millorar l'eficincia entre departaments pel b de les vctimes.

Formaci en igualtat de gnere
D'altra banda, des de l'Ajuntament tamb s'estan duent a terme altres accions com la formaci especfica i homologada sobre igualtat de gnere en el curs bsic de prevenci de riscos laborals que han de realitzar obligatriament els funcionaris i funcionries. Tamb s'ha revisat la Guia de llenguatge inclusiu, ja editada, i es realitzar una formaci especfica als treballadors i treballadores.

Cal recordar la regidoria d'Igualtat ofereix a la ciutadania atenci personal, assessorament i activitats de tota mena encaminades a garantir la igualtat en diferents esferes de la vida pblica i privada a travs de tallers, conferncies o manifestacions artstiques i de desenvolupament personal. A ms, el departament gestiona l'atenci a les dones vctimes de violncia de gnere amb la collaboraci de l'Estat en el sistema de seguiment integral i estimaci del risc de les vctimes. Sense oblidar la important tasca de prevenci d'actituds violentes en la societat i les campanyes de conscienciaci dona Segura que es duen a terme durant tot l'any, com els senyals en centres educatius, els passos per als vianants amb missatges o el bot del pnic ONDA SOS que ja l'han descarregat prop de 500 *ondenses/as.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana