Onda: Onda neta, condiciona i senyalitza la xarxa de 90 quilmetres de senderes homologades per a fomentar el turisme actiu


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196496_122110/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 25-10-2020
Onda neta, condiciona i senyalitza la xarxa de 90 quilmetres de senderes homologades per a fomentar el turisme actiu

L'Ajuntament d'Onda est treballant en la neteja, condicionament i revisi de la senyalitzaci d'alguns trams de la xarxa municipal que suma 90 quilmetres de senderes homologades per la Federaci d'Esports de Muntanya (FEMECV). La finalitat d'aquesta mesura, que persegueix fomentar el turisme actiu, s mantindre en perfecte estat els camins i garantir el pas i la seguretat dels usuaris.

D'aquesta manera, el govern municipal ha contractat a una empresa local perqu s'encarregue de la revisi i el manteniment de les rutes, aplicant les mesures correctives necessries, a ms de treballar en l'homologaci de noves senderes. Les primeres actuacions s'estan duent a terme en el PR CV 360, conegut com Les Pirmides, on els *arboles caiguts a causa del passat incendi de la Serra *Espadn han bloquejat el pas produint diversos incidents amb senderistes que han precisat de l'ajuda dels serveis d'emergncies. Per a aix, s'ha revisat el traat mitjanant l's de drons davant la impossibilitat d'accedir a aquest.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha explicat que si volem fomentar el turisme actiu i consolidar-nos com a ciutat saludable s fonamental invertir a mantindre en bon estat els nostres camins i senyalitzar-los com cal.

Les senderes homologades d'Onda sn: El Calvari (SL-CV 106), de 9,9 quilmetres; Santa Barbara (SL-CV 107), de 8,5 quilmetres; El Mont (SL-CV 142), de 5,5 quilmetres; Els Moles (PR-CV 161), de 37 Quilmetres; la Variant 161 (PR-CV 161.1), de 5,5 quilmetres; Les Pirmides (PR-CV 360), de 16,3 quilmetres; i El Salvador (PR-CV 361), de 11,7 quilmetres.

Rutes cicloturistes
A ms, el govern municipal tamb ha aconseguit l'homologaci internacional, per part de la International Mountain Bicycling *Association (IMBA), de quatre rutes *cicloturistas pel seu terme municipal. Es tracta d'un reconeixement a la qualitat dels recorreguts, senyalitzaci i serveis que ofereix la ciutat als ciclistes i que obri al municipi noves oportunitats turstiques i de promoci a nivell mundial.

En total, Onda suma ms de 50 quilmetres de senderes i pistes homologades per a tots els nivells que condueixen al ciclista fins a enclavaments nics com l'embassament del *Sichar, el *ermitorio d'El Salvador o la Serra dEspad. Tota la informaci sobre les rutes es poden consultar en l'Oficina de Turisme d'Onda aix com en la web ona.*bike, on tamb es poden descarregar digitalment els tracks.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana