Onda: Onda demana al Govern que incloga en els PGE inversi per a desenvolupament industrial i la nova caserna de la Gurdia Civil


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196762_122339/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 25-11-2020
Onda demana al Govern que incloga en els PGE inversi per a desenvolupament industrial i la nova caserna de la Gurdia Civil

L'esborrany dels Pressupostos Generals de l'Estat exclou les peticions de l'Ajuntament d'Onda sobre un pla d'inversions per al desenvolupament industrial de la ciutat i la redacci del projecte de la nova caserna de la Gurdia Civil. Davant aquesta discriminaci, el govern municipal ha decidit actuar i ha presentat, a travs del Grup Popular en el Congrs dels Diputats, dues esmenes de modificaci per les quals proposa al Govern d'Espanya dur a terme aquestes dues iniciatives amb una dotaci pressupostria de 600.000 euros per a la millora del parc industrial i de 60.000 euros per a la redacci del projecte de la casa caserna.

El consistori justifica que hui dia s l'nica administraci que est invertint en la millora de la competitivitat industrial al llarg dels 12 milions de metres quadrats de sl empresarial que disposa la ciutat, i per aix sollicita l'ajuda del Govern d'Espanya i de la Generalitat per a millorar els serveis i infraestructures amb la condici de consolidar Onda com a parc logstic i empresarial i, aix, atraure noves empreses i inversions internacionals i generar nous llocs de treball de qualitat a la provncia.

D'altra banda, cal recordar que en 2010 el Govern ja va licitar l'obra de la nova casa-caserna de la Gurdia Civil a Onda, ja que l'actual presenta un greu estat de deterioraci, encara que mai es va arribar a executar per falta de pressupost. Ara, l'Ajuntament demana que s'actualitze el projecte abans d'eixir de nou a licitaci.

Sobre aquestes demandes, l'edil d'Hisenda i Ocupaci, Salvador Aguilella, ha explicat que "s injustificable aquesta discriminaci sistemtica als ondencs per part dels governs socialistes, tant de l'Estat com de la Generalitat. Els ondencs no demanem ms que el que ens correspon i se'ns ha denegat any rere any, no volem ser ms que altres ciutadans per tampoc tolerarem que se'ns menystinga".

Esmenes als pressupostos autonmics

De la mateixa manera, els pressupostos de la Generalitat Valenciana tamb han excls, igual que ha succet en els ltims 6 anys, totes les propostes que l'Ajuntament d'Onda ha sollicitat per al desenvolupament de la ciutat i la millora de serveis als *ondenses. Aix, les 15 inversions en infraestructures, serveis sanitaris i socials, pressupostades en 7,3 milions d'euros, han quedat en l'oblit per al Consell.

En les esmenes que va presentar Onda a les Corts es va reivindicar, una vegada ms, la segona residncia de majors que en 2017 va anunciar la vicepresidenta del Consell Mnica Oltra; la implantaci del servei de mamgraf a la ciutat, del qual ms de 5.000 dones podrien beneficiar-se; el servei de radiologia en el Centre de Salut Integrat; la SAMU 24 hores al dia; la millora de l'accessibilitat en el Centre de Salut 1; la rehabilitaci i millora del castell; la construcci de la ronda nord i est; la canalitzaci d'aiges en la rotonda de *Navarti per a evitar inundacions; la construcci d'una rotonda en l'Avinguda Extremadura; la millora de les installacions del Museu del Taulell; o l'execuci de vial rpid entre Onda i Vila-real; entre altres propostes que han sigut desateses fins ara.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana