Onda: Onda apella al consens poltic i conscienciaci ciutadana per a erradicar la violncia de gnere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196775_122353/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/11/196775_122353/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 25-11-2020
Onda apella al consens poltic i conscienciaci ciutadana per a erradicar la violncia de gnere

La ciutat d'Onda se suma a la commemoraci del Dia internacional de l'eliminaci de la violncia de gnere apellant al consens poltic i a la conscienciaci ciutadana per a lluitar contra aquesta xacra que arrossega desenes de vctimes cada any.

Aix, des de l'rea d'Igualtat de l'Ajuntament s'ha organitzat un acte institucional en el qual l'alcaldessa, *Carmina Ballester, i els portaveus del grup popular, Elena Albalat, i del grup socialista, Marta Piquer, han llegit un manifest conjunt, comprometent-se a continuar treballant des del govern municipal a invertir recursos i posar en marxa poltiques que ajuden a erradicar la violncia de gnere. A ms, representants d'associacions locals han llegit els 41 noms de les vctimes d'enguany. Finalment, com a gest simblic la solta de globus violeta i s'ha guardat un minut de silenci.

A la vesprada es far lliurament dels premis del concurs fotogrfic que s'ha desenvolupat en la plataforma Instagram per a conscienciar a la poblaci ms jove sobre aquesta xacra.

La violncia de gnere no entn de colors poltics, ni d'edat ni raa. s un greu problema que ens afecta a tots com a societat i junts hem de fer-li front, posant tots de la nostra part. Per aix, l'educaci, la conscienciaci social i la comunicaci sn vitals per a ensenyar a detectar i a denunciar les primeres manifestacions de violncia de gnere, ha assenyalat Albalat.

Detectar i denunciar

En aquesta lnia, l'Ajuntament ha publicat un espot on es mostra una situaci de control del mbil i assetjament entre dos joves, animant a les vctimes a denunciar i telefonar al 016 o recrrer als serveis municipals. D'altra banda, s'installaran en els edificis municipals i centres escolars siluetes de persones a grandria real que comparteixen un mateix missatge: Onda diu No a la vg.

Onda SOS

En parallel, l'Ajuntament d'Onda posar en marxa la segona fase del bot del pnic durant l'any vinent amb una inversi de 50.000 euros, com aix reflecteix el Pressupost per a 2021. L'actuaci permetr desenvolupar el bot fsic que se sincronitzar amb l'app mbil ja existent, per la qual cosa facilitar l'accionament de l'alarma per part de les vctimes en cas d'emergncia.

A ms, els agents d'Igualtat estan treballant en l'elaboraci del programa integral per a la detecci, prevenci i actuaci municipal davant la violncia de gnere, dirigit a tots els operadors municipals i extra-municipals pblics que intervenen durant el procs d'assistncia a vctimes.

Cal recordar que en data de hui Espanya suma 41 vctimes mortals per violncia de gnere durant aquest any, de les quals el 12,1% eren dones menors de 30 anys. I des de l'any 2003 hi ha comptabilitzades 1074 dones vctimes mortals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana