Onda: Onda consensua amb vens i institucions 43 mesures per a millorar la gesti de residus a la ciutat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197090_122617/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 16-01-2021
Onda consensua amb vens i institucions 43 mesures per a millorar la gesti de residus a la ciutat

Potenciar la comunicaci i la sensibilitzaci ciutadana, installar mquines de retorn d'envasos i vidre, augmentar el nombre de contenidors de reciclatge, habilitar punts nets en el municipi, fomentar el comer local i de proximitat, posar en marxa incentius econmics per a aquells vens que ms reciclen. Aquestes sn les propostes ms destacades, d'un total de 43, que s'han consensuat per vens, institucions i actors clau en el procs participatiu per a millorar la gesti de residus a Onda que ha dut a terme el govern municipal.

L'Ajuntament d'Onda ha donat a conixer les principals conclusions d'aquesta iniciativa de participaci ciutadana en la qual ha convergit a 11 actors clau com sn l'Ajuntament, vens, comeros i hostaleria, govern autonmic, collegis i centres educatius, educadors ambientals, empreses de recollida de residus, consorci de residus, governe central i mitjans de comunicaci. Amb aquesta valuosa informaci es redactar el nou Pla Local de Gesti de Residus Domstics i Assimilables.

L'estudi tamb reflecteix dades interessants extretes de l'enquesta online que es va habilitar com que el 83,5% dels enquestats classifica els residus que generen a casa o que el 82,4% fan s de l'Ecoparc.

Sobre aquest tema, el regidor d'Innovaci i Participaci Ciutadana, Vicente Bou, ha destacat que "la tecnologia i les eines de participaci sn molt tils i eficients per a conixer l'opini i propostes dels vens per a millorar la ciutat en temes tan importants com la gesti de residus. I per aix continuarem treballant a aplicar la innovaci pblica per a la millora de la qualitat democrtica dels *ondenses".

Reciclabox
En parallel, l'Ajuntament tamb ha posat en marxa, a manera de prova pilot, un pioner sistema de reciclatge basat en la ludificaci amb el qual el ve pot sumar punts i aconseguir premis en reciclar envasos. 'Reciclabox' ja est operatiu per als residents de la zona compresa entre l'Avinguda Constituci i Avinguda Serr Espad i entre l'Avinguda Escobedo i Avinguda Montendre.

Amb aquest sistema, a travs de la collaboraci ciutadana l'Ajuntament obtindr informaci til, com a rtios i horaris de reciclatge, freqncies o trajectes, amb la qual millorar la gesti sostenible dels residus. Aix mateix, el ve pot notificar incidncies o plantejar millores en el servei de recollida de residus.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana