Onda: Onda aconsegueix una nova famlia a 71 mascotes abandonades durant l'ltim any


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197096_122623/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 17-01-2021
Onda aconsegueix una nova famlia a 71 mascotes abandonades durant l'ltim any

Grcies a la poltica de sacrifici zero d'animals de companyia que va implantar el govern municipal de *Carmina Ballester al costat de la campanya de conscienciaci Onda Adopta, durant 2020 un total de 71 mascotes abandonades a la ciutat van trobar una nova famlia. A ms, es va aconseguir retornar als seus propietaris 13 animals extraviats que ja tenien microxip.

Cal destacar el nou contracte per al servei de tractament d'animals abandonats i el sistema per a la seua adopci que inclou nombroses millores i un ambicis programa de conscienciaci social, formaci i activitats escolars.

Aix, l'adjudicatria, l'organitzaci *Serproanimal (Servei d'Adopcions i Mascotes perdudes) s'encarrega de la recollida d'animals abandonats, de la seua cura en les seues installacions i la reubicaci dels mateixos en famlies d'acolliment o altres entitats.

El servei exigeix la mxima atenci als animals, controls higinics i sanitaris, zones mplies d'esbarjo per a desenvolupar la vida en ramat, serveis veterinaris, aix com accions de socialitzaci i voluntariat amb la condici de compartir temps i afecte amb les mascotes. Amb el nou contracte, l'Ajuntament es fa crrec la vacunaci i xip de totes les mascotes abans de ser entregades a la seua nova famlia, a qui l'organitzaci avaluar prviament el seu grau d'aptitud i impartir formaci.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha comentat que continuem treballant per a millorar el programa d'adopci i la conscienciaci ciutadana, vital per a evitar abandons.

Programes de conscienciaci
A ms, com a gran novetat, l'Ajuntament ha exigit en el contracte que es duguen a terme diversos programes formatius, accions de conscienciaci i xarrades tallers per a escolars i adults a fi de reduir el nombre d'abandons i ajudar la ciutadania a millorar la cura i educaci dels seus animals.

Aix, es realitzar cada any dues actuacions per a escolars *ondenses, una xarrada taller i una visita guiada al Centre d'Acolliment, orientades a la conscienciaci sobre el respecte als animals, la seua tinena responsable i foment de l'adopci d'animals abandonats.

En aquesta mateixa lnia, l'adjudicatria tamb oferir un taller per a adults sobre maneig i educaci de mascotes, aix com una xarrada informativa sobre les accions de gesti tica de colnies de gats lliures.

Campanya d'adopci
D'altra banda, tamb es duu a terme una campanya de comunicaci anual per a fomentar l'adopci dels animals abandonats a travs de cartelleria, trptics, publicacions en xarxes socials i les pgines web de l'adjudicatria i de l'Ajuntament Onda Adopta, on setmanalment s'actualitzaran les fitxes de les mascotes que busquen famlia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana