Onda: Onda reitera a la Generalitat la urgncia d'actuar en la rotonda de *Navarti per a evitar accidents en dies de pluja


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197139_122659/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 22-01-2021
Onda reitera a la Generalitat la urgncia d'actuar en la rotonda de *Navarti per a evitar accidents en dies de pluja

Amb la finalitat d'instar a la conselleria d'Infraestructures, titular de la via, al fet que actue d'una vegada en la rotonda situada en el punt quilomtric 7+350 de la carretera CV-20, a l'altura de *Navarti, en la qual es produeixen inundacions cada vegada que plou, l'Ajuntament d'Onda ha rems al govern autonmic un estudi hidrolgic per a proposar solucions a aquest problema tan reivindicat pels *ondenses.

Aix, el document rems a la Generalitat posa de manifest aquest problema d'acumulacions i estancaments d'aigua en aquesta rotonda quan es presenten precipitacions superiors a 30 mm, la qual cosa provoca accidents i collapse de trnsit, i planteja possibles solucions com la modificaci de la rasant de l'anell de la rotonda i dels entroncaments amb la CV-20 en tots dos sentits aix com el Cam de Pals en direcci sud.

L'objectiu d'aquesta actuaci s eliminar la zona orogrficament deprimida existent actualment en la meitat nord de la rotonda, el drenatge de la qual de les aiges d'escolament s deficient a causa de la insuficient capacitat de transport dels embornals, la qual cosa provoca grans acumulacions d'aigua. Fins hui, aquesta reivindicaci histrica d'Onda no ha tingut resposta per part de l'administraci responsable de la carretera, la Generalitat Valenciana.

L'edil d'Ordenaci del Territori, Juan Lpez, ha defensat que la conselleria d'Infraestructures no pot continuar ignorant aquest greu problema que patim els ondencs cada vegada que plou, perqu est en joc la seguretat dels vens i milers de treballadors que cada dia fan s d'aquesta carretera. Amb aquest estudi, des de l'Ajuntament els facilitem el treball per a intentar agilitar les obres urgents i esperem que, d'una vegada, ens tinguen en compte.

3 mesos a l'espera de reuni
Cal recordar que l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, va sollicitar a l'octubre una reuni amb el conseller de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat, Arcadi Espaa, per a abordar aquest tema i altres necessitats de la ciutat en matria d'infraestructures com la construcci de la ronda nord i est, la construcci d'una rotonda en l'Avinguda Extremadura, la millora de les installacions del *Museu del *Taulell, o l'execuci de vial rpid entre Onda i Vila-real. En data de hui el conseller encara no ha posat data.

Allegacions al PAT
D'altra banda, l'Ajuntament d'Onda ha presentat set allegacions al Pla d'Acci Territorial (PAT) que ha elaborat la Generalitat i que ha oblidat importants actuacions que requereix la ciutat com el vial rpid entre Onda i Vila-real, per a reduir el temps de connexi amb l'Hospital de la Plana, o el desdoblament amb dos carrils de la carretera CV-21 entre Onda i l'Alcora per a agilitar el trnsit entre totes dues poblacions que conformen el triangle de la cermica.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana