Onda: Onda crear una Oficina de Projectes Europeus per a captar les ajudes i finanament del Fons de Recuperaci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197447_122903/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 18-02-2021
Onda crear una Oficina de Projectes Europeus per a captar les ajudes i finanament del Fons de Recuperaci

L'Ajuntament d'Onda s'est preparant davant l'arribada de milers de milions d'euros del Fons de Recuperaci que activar la Uni Europea i est impulsant la creaci de l'Oficina Municipal de Projectes Europeus i Captaci de Fons. Per a aix, hui mateix ha publicat les bases de la convocatria per a la constituci d'una borsa de treball de tcnic/a de gesti de projectes europeus, qui s'encarregar exclusivament de coordinar, gestionar i presentar projectes municipals, aix com de collaboraci pblic-privada, amb la condici d'aconseguir el major nombre de recursos de la UE i d'altres administracions per al seu finanament i execuci.

Les bases ja es poden consultar en la web municipal i el Butllet Oficial de la Provncia i els interessats disposen de 10 dies naturals, a partir de dem, per a presentar les seues sollicituds a travs de la seu electrnica. Entre els requisits demandats s indispensable estar en possessi de titulaci universitria i el certificat de coneixements d'angls B2 o equivalent com a mnim. A ms, tamb puntuar l'experincia en administraci pblica, els cursos de formaci, el nivell de valenci i la nota en l'examen que es realitzar.

Estem davant una oportunitat histrica pel volum de fons alliberats i hem d'estar preparats per a poder actuar en concurrncia competitiva amb la resta de municipis de la Uni Europea i obtindre la major captaci de fons per a Onda, ha apuntat la regidora de Recursos Humans, Elena Albalat, qui ha afegit que Onda mira a Europa com el seu millor aliat i tenim per davant un cam que recrrer junts per a aconseguir objectius comuns i deixar una ciutat millor a les futures generacions.

Next Generation

En els prxims mesos es convocaran les ajudes de la Uni Europea dins del Fons de Recuperaci, denominats *Next *Generation, que poden permetre als municipis, per tamb a les empreses, recaptar fons per a iniciatives vinculades a millorar les seues estructures productives, en matria de sostenibilitat, accs a nous mercats o investigaci.

Aquesta nova oficina s'encarregar d'estudiar les convocatries i de com pot presentar-se la ciutat a aquestes, aix com d'elaborar els projectes i definir els conceptes, eines i mtodes per a atraure les inversions amb la finalitat d'augmentar les possibilitats d'aconseguir els fons.

Cal ressaltar que l'Ajuntament d'Onda ja compta amb l'experincia de gesti de fons amb l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (EDUSI) amb fons FEDER, amb projectes que ja han finalitzat i altres que estan en execuci.

A ms, Onda compta cada dia amb ms programes co-finanats amb altres administracions d'altres mbits territorials (estatal, autonmic o provincial) que cada vegada necessiten d'un major treball d'impuls, coordinaci entre les diferents rees municipals i seguiment d'aquests, una tasca que tamb assumir la nova oficina. En l'actualitat, cada departament municipal tramita les seues subvencions, com per exemple succeeix en els projectes de competncies prpies de l'administraci autonmica que delega a l'Ajuntament, com els projectes de Serveis Socials d'atenci primria de carcter bsic, d'atenci primria de carcter especfic i competncia Generalitat Valenciana, el Pla *Edificant, programes d'Ocupaci o les ajudes de l'IVACE per al desenvolupament de les rees industrials.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana