Onda: El premi Planeta Javier Sierra tria Onda per a presentar la seua ltima novella a la provncia de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197449_122905/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 19-02-2021
El premi Planeta Javier Sierra tria Onda per a presentar la seua ltima novella a la provncia de Castell

El reconegut escriptor Javier Sierra, premi Planeta 2017, ha triat Onda per a presentar la seua ltima novella El missatge de Pandora a la provncia de Castell. L'esdeveniment tindr lloc dijous que ve 25 de febrer a les 19.30 hores en una xarrada telemtica, que es retransmetr per les xarxes socials de l'Ajuntament d'Onda, oberta a tot el pblic i en la qual els lectors tindran l'oportunitat de preguntar a l'autor.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el cicle Onda va de *llibres que ha posat en marxa l'rea de Biblioteques, coordinada pel regidor Vicent Bou, i que tindr continutat el prxim 26 de mar amb la presentaci del llibre El bosc dels quatre vents, de l'escriptora Mara *Orua.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa, *Carmina Ballester, ha assenyalat que ens vam comprometre a portar a Onda la millor cultura i Javier Sierra s un referent internacional en literatura i un dels autors ms llegits del mn. Continuem treballant a acostar als *ondenses als grans referents culturals.

Sinopsi del missatge de Pandora

*Arys, una jove cretenca a punt de complir la majoria d'edat, rep una extensa i inesperada carta de la seua tia. Li l'escriu a Atenes al final de l'ltima pandmia vrica que sacseja al mn. s una missiva en paper, remesa a travs del servei de Correus grec, que immediatament revela un contingut molt especial. Les seues pgines estan escrites a m i rememoren el viatge que ambdues van fer soles, fa anys, al sud d'Europa. Frana, Girona i les comarques de l'Empord van ser l'escenari idllic d'una aventura els records de la qual, segons es van desgranant, revelen peces histriques i claus documentals que ara cobren tot el sentit enfront de la crisi sanitria.

Javier Sierra

Javier Sierra s l'nic autor espanyol contemporani que ha aconseguit situar les seues novelles en el top ten dels llibres ms venuts als Estats Units. Les seues obres es tradueixen a ms de quaranta idiomes i sn font d'inspiraci per a molts lectors que busquen alguna cosa ms que entreteniment en un relat d'intriga. Format en el mn del periodisme va ser cofundador de la revista mensual Any Zero en 1990, director de la revista Ms enll de la Cincia durant set anys, a ms de presentador i director d'espais en rdio i televisi a Espanya-, ara inverteix el seu temps a investigar arcans de la Histria i escriure sobre ells. Ha donat a impremta ttols molt populars entre els quals destaquen El sopar secret (publicat en 43 pasos), La dama blava (editat en altres 20), La ruta prohibida, Les portes templeres, L'ngel perdut, El mestre del Prat (que va ser la ficci espanyola ms venuda en 2013), La pirmide immortal o el Premi Planeta de Novella 2017, El Foc Invisible, on s'enfronta als enigmes de la creaci artstica a travs d'una inslita cerca del Greal.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana