Onda: Onda informa les gestories sobre la tramitaci de les quatre lnies d'ajudes municipals per a empreses i autnoms


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197530_122967/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 28-02-2021
Onda informa les gestories sobre la tramitaci de les quatre lnies d'ajudes municipals per a empreses i autnoms

L'Ajuntament d'Onda ha convocat a totes les gestories i assessories fiscals de la ciutat per a informar-los i resoldre dubtes sobre la tramitaci de les quatre lnies d'ajudes municipals, que ja estan en marxa, destinades al fet que empreses, comeros i autnoms locals puguen fer front a la crisi del Covid-19. La inversi total s de 1,2 milions d'euros.

Aix, el regidor d'Hisenda i Ocupaci, Salvador Aguilella, al costat de tcnics municipals de diferents rees, s'ha reunit de manera telemtica amb els representants de les gestories i els ha detallat el procediment per a poder presentar les ajudes als seus clients. En concret, ja poden presentar les sollicituds per al Pla Parntesi, el Pla Supera, les ajudes a la contractaci de persones desocupades i inscriure als comeros i establiments d'hostaleria a la iniciativa del bo comercie que es posar en marxa durant el mes d'abril.

Som la primera ciutat que t actives quatre lnies d'ajudes directes destinades als nostres comerciants, empresaris, hostalers i autnoms. El Covid ha colpejat fort en l'economia i s fonamental actuar de manera gil i eficient per a mantindre llocs de treball, ha explicat Aguilella.

Pla Supera
L'equip de govern de Carmina Ballester ha reeditat el Pla Supera destinat a aquells establiments pblics que han hagut de tancar per quarantena, dotat amb 150.000 euros per a 2021 encara que amb opci d'ampliar-lo si fora necessari. Les ajudes sn de 1.000 euros per local.

Bono comercie
D'altra banda, el bo comercie s una altra de les mesures que Onda posar en marxa enguany, amb un pressupost de 250.000 euros, i sota l'objectiu de fomentar les compres en els comeros d'Onda a travs de vals descompte que pagar l'Ajuntament als vens. A partir de la setmana que ve aquells comeros i locals d'hostaleria interessats ja podran inscriure's a travs d'un formulari habilitat en la web municipal. Desprs, a l'abril, es repartiran els bons entre els ondencs.

Ajudes a la contractaci
Una altra iniciativa que ha impulsat i finana el govern municipal sn les ajudes a empreses i autnoms de la ciutat que contracten persones desocupades empadronades a Onda, amb incentius que oscillen entre els 500 euros, per als contractes d'almenys sis mesos, i els 4.000 euros per contracte creat de llarga duraci o indefinit. Aquesta iniciativa persegueix fomentar l'ocupaci local estable i de qualitat, apunta el consistori.

Pla Parntesi
Respecte al Pla Parntesi, els autnoms i xicotets empresaris d'Onda disposen d'un mes per a sollicitar ajudes entre 2.000 i 4.000 euros que estableix el Pla Parntesi, co-finanat entre l'Ajuntament d'Onda, la Generalitat Valenciana i la Diputaci de Castell. Es poden beneficiar els sectors de l'hostaleria i la restauraci, el turisme, la cultura, l'entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana