Onda: Onda inverteix 250.000 euros a les escoles de msica i en el foment de les arts i activitats culturals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197534_122969/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 27-02-2021
Onda inverteix 250.000 euros a les escoles de msica i en el foment de les arts i activitats culturals

La cultura no es det a Onda ni en temps de pandmia. Tant s aix que l'Ajuntament ha aprovat per Junta de Govern cinc convenis de collaboraci amb associacions culturals locals, per import total de 248.645 euros, a fi de finanar les escoles musicals d'educands, que duen a terme la Societat Artstic Musical Vila dOnda (SAMVO) i la Uni Musical Santa Cecilia (UMSCO), aix com fomentar les arts i activitats culturals i taurines que organitzen l'Ateneu Cultural, l'Associaci Cultural Taurina Chicuelina i l'Associaci Confiances, que promou el certamen de curtmetratges En Xicotet.

El govern municipal ha decidit mantindre ntegrament aquestes ajudes amb els collectius culturals a pesar que, a causa del Covid-19, enguany s'ha redut la programaci presencial. Segons la tinenta d'alcalde i responsable de Cultura, Maria Prada de Conflent, malgrat la pandmia apostem per mantindre l'aportaci de l'Ajuntament perqu la cultura torne amb fora des del primer minut que se suprimisquen les restriccions. Aquestes associacions sn les responsables de la viva pulsi cultural d'Onda i estarem sempre al seu costat.

Intensa activitat cultural
Aquestes subvencions permeten que centenars de xiquets *ondenses puguen estudiar msica i dansa aix com aprendre a tocar instruments a travs de les escoles d'educands de la *UMSCO i *SAMVO, i permetr a aquesta ltima escometre les obres per a ampliar les aules de 7 a 10. Amb aquesta aportaci tamb es patrocina el certamen literari de l'Ateneu Cultural, el premi *Seny *Onder i les diverses presentacions de llibres i recitals potics que es desenvolupen durant tot l'any. Tamb suposen una ajuda per a dur a terme el certamen de curtmetratges En *xicotet que organitza l'Associaci Cultural *Confiances aix com per a les activitats relacionades amb la tradici taurina que fomenta l'Associaci *Chicuelina.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana