Onda: Onda ja ha aprovat 35 ajudes del Pla Supera als comeros i autnoms que van haver de tancar per Covid


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197679_123086/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 22-03-2021
Onda ja ha aprovat 35 ajudes del Pla Supera als comeros i autnoms que van haver de tancar per Covid

L'equip de govern que lidera Carmina Ballester ja est pagant les primeres 35 ajudes concedides aquest any del Pla Supera per a aquells comeros i autnoms que van haver de tancar temporalment per guardar la quarantena per Covid-19 durant 2021. Aix, l'Ajuntament ja ha mobilitzat 35.000 euros dels 150.000 euros amb els quals est dotada aquest programa.

Els tcnics de l'Ajuntament continuen treballant en la revisi de tota la documentaci presentada per a poder continuar aprovant noves ajudes al llarg de les prximes setmanes.

Tot l'equip hum del govern municipal est treballant a contrarellotge per a aprovar i pagar com ms prompte millor totes les ajudes, perqu som conscients de les dificultats que estan passant molts autnoms i empresaris ondencs que han hagut de tancar els seus negocis durant aquestes setmanes, ha explicat el regidor d'Hisenda i Ocupaci, Salvador *Aguilella.

En parallel, l'Ajuntament d'Onda t actives altres tres lnies d'ajudes municipals destinades al fet que empreses, comeros i autnoms locals puguen fer front a la crisi del Covid-19 amb una inversi total s de 1,2 milions d'euros. Es tracta del Pla Parntesi, del bo + Comer i de les ajudes a la contractaci d'aturats.

Pla Parntesi
Respecte al Pla Parntesi, *co-finanat entre l'Ajuntament d'Onda, la Generalitat Valenciana i la Diputaci de Castell, el consistori ja ha aprovat les primeres 39 ajudes a autnoms, comerciants i empresaris ondencs per import total de 90.200 euros. Aix, durant els prxims dies els beneficiaris que han complit amb tots els requisits ja podran cobrar la subvenci concedida, que oscilla entre 2.000 i 4.000 euros, destinada a pagar les despeses de manteniment dels establiments perjudicats pel confinament, com sn els pertanyents als sectors de l'hostaleria i la restauraci, el turisme, la cultura, l'entreteniment i els esdeveniments o activitats esportives. El termini per a presentar les sollicituds s'ha ampliat fins al 10 d'abril.

Bono comercie
D'altra banda, el bo comercie s una altra de les mesures que Onda acaba de posar en marxa, amb un pressupost de 250.000 euros, i sota l'objectiu de fomentar les compres en els comeros d'Onda a travs de vals descompte que pagar l'Ajuntament als vens. Aquells comeros i locals d'hostaleria interessats ja poden inscriure's a travs d'un formulari habilitat en la web municipal. Desprs, a l'abril, es repartiran els bons + Comer entre els ondencs.

Ajudes a la contractaci
Una altra iniciativa que ha impulsat i finana el govern municipal sn les ajudes a empreses i autnoms de la ciutat que contracten persones desocupades empadronades a Onda, amb incentius que oscillen entre els 500 euros, per als contractes d'almenys sis mesos, i els 4.000 euros per contracte creat de llarga duraci o indefinit. Aquesta iniciativa persegueix fomentar l'ocupaci local estable i de qualitat, apunta el consistori.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana