Onda: Onda invertir aquest any 1,9 milions a millorar els 12 polgons industrials desprs d'aconseguir la subvenci de l'IVACE


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197699_123102/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 29-03-2021
Onda invertir aquest any 1,9 milions a millorar els 12 polgons industrials desprs d'aconseguir la subvenci de l'IVACE

L'Ajuntament d'Onda invertir enguany un total de 1,9 milions d'euros a millorar la competitivitat i les infraestructures dels 12 polgons industrials de la ciutat, dels quals 899.252 euros els aportar l'Institut Valenci de la Competitivitat Empresarial (IVACE) i la resta el propi consistori. Aix, la Generalitat Valenciana ha aprovat el Pla d'inversions que el govern municipal va presentar per a Onda Logistic, aprovat en Ple per unanimitat de tots els grups poltics.

D'aquesta manera, l'equip que lidera *Carmina Ballester ha projectat un pla d'acci a mitj termini, sustentat en una anlisi detallada de la situaci actual que ha comptat amb la participaci de les empreses ondencs, per a escometre durant els prxims anys mltiples actuacions basades en el desenvolupament sostenible, la modernitzaci de les rees i la promoci internacional de la marca Onda *Logistic. *Mediterranean Business Park amb la finalitat d'atraure noves inversions i generar noves ocupacions a la ciutat i la provncia.

Sobre aquest tema, Ballester ha apuntat que "continuarem treballant junts de la m d'altres administracions per a convertir Onda en un dels parcs industrials ms competitius del Mediterrani, la qual cosa derivar en ms ocupaci per a la nostra terra, en ms oportunitats per a tots i a potenciar el talent i la innovaci".

Les actuacions que es duran a terme sn: obra civil que permeta la implantaci de fibra ptica; control de trnsit a travs de CCTV connectat a la Policia Local, per a continuar millorant la seguretat en les rees industrials; millora de l'enllumenat pblic mitjanant mesures d'eficincia energtica i/o energies renovables amb la installaci i substituci de 1.079 lluminries a tecnologia LED, la qual cosa suposa una inversi quantiosa per a aconseguir reduir les emissions de CO₂ a l'atmosfera i, a ms, aconseguir un estalvi econmic de 93.000 euros en la factura de l'enllumenat pblic; serveis contra incendis, amb la installaci de ms de 100 hidrants per a aconseguir millorar la seguretat contra incendis de les empreses situades en les zones industrials i logstiques d'Onda; millora i ampliaci de zones verdes; senyalitzaci i/o identificaci de carrers; senyalitzaci horitzontal i/o vertical de trnsit per a millorar la seguretat dels usuaris de les zones industrials; i la millora en el subministrament d'aigua potable, necessria per a acabar de dotar de serveis bsics a totes les rees industrials.

A ms, en aquests moments l'Ajuntament est duent a terme altres actuacions tamb essencials per al desenvolupament de les rees industrials com sn el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, els Plans de Seguretat i Emergncies i la millora de l'asfaltat.


11 milions de metres quadrats

Els 12 polgons industrials sn UI3 Els *Forques, UI4 Corral Roig, *Sur10 La trencadella, Sur1 El Colador, Sur9 El Colomer, UI6 Miralcamp, Sur14 El Romeral, UI7 Sis Quarts, Sur8 Sonella, Sur6 El Palmerar, UI8 Baixador de Betx i Sur13 Entre Rios. Entre tots sumen ms d'11 milions de metres quadrats de sl industrial.

D'altra banda, cal recordar que durant aquesta legislatura l'Ajuntament d'Onda ja ha dut a terme actuacions de millora dels polgons per valor de 1,6 milions d'euros, entre les quals destaca la posada en marxa del pla Onda *Logistic que ha suposat l'atracci de grans empreses internacionals a la ciutat i la suma, hui dia, de 75 llicncies d'obra major concedides, registrant una inversi total de 59,2 milions d'euros per a ampliar i construir noves naus a la ciutat. Una xifra que duplica totes les inversions registrades durant els ltims quatre anys.

Cal ressaltar que aquesta s la primera ocasi en qu el govern municipal aconsegueix que l'IVACE concedisca ajudes a tota l'rea industrial d'Onda, ja que en les primeres edicions no es van presentar projectes i l'any passat la Generalitat va suspendre la convocatria.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana