Onda: Onda llana una nova edici de Reciclabox per a incentivar la recollida selectiva i el reciclatge


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197757_123154/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 04-04-2021
Onda llana una nova edici de Reciclabox per a incentivar la recollida selectiva i el reciclatge

L'Ajuntament d'Onda fomenta la recollida selectiva de plstics i el reciclatge amb una nova edici del pioner sistema de ludificaci per punts, Reciclabox, desenvolupat per l'empresa Nunsys, en collaboraci amb les rees d'Innovaci i Ciutat Sostenible d'Onda.

Desprs de l'xit collit en la primera edici, en la qual van participar 165 ondencs i es van registrar 17.685 productes, el consistori ha anunciat una nova edici d'aquest projecte pilot que es realitzar en la zona compresa entre l'Avinguda Constituci i Avinguda Serra d*Espad, i entre l'Avinguda Escobedo i l'Avinguda Montendre.

Aix, les persones que participen podran acumular punts i aconseguir un dels premis que s'ofereixen. Com a novetat, en aquesta edici es valorar la compactaci de productes per a millorar l'eficincia del reciclatge. La unitat familiar que aconseguisca la major puntuaci guanyar una bicicleta de muntanya, mentre que les segents 15 unitats familiars classificades aconseguiran un llibre de narrativa actual.

Grcies a aquest sistema i a la participaci ciutadana, l'Ajuntament podr recopilar dades i informaci til per a millorar la gesti dels residus. Sobre aquest tema, el regidor responsable de l'rea de Ciutat sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha recalcat la importncia d'aquesta iniciativa i ha afegit que: El nostre objectiu s aconseguir una ciutat ms saludable i sostenible per als nostres vens, i ajudar a la protecci del medi ambient mitjanant campanyes de conscienciaci.

Per part seua, el regidor responsable de l'rea d'Innovaci, Vicent Bou, ha afegit que des d'aquest equip de govern apostem per emprar les noves eines digitals per a millorar la qualitat de vida i el benestar.

Senzill funcionament
Participar en aquesta iniciativa s molt senzill. Els vens hauran de descarregar en els seus telfons mbils l'aplicaci de Reciclabox, disponible tant a la botiga Google Play Store d'Android com en l'Apple Store per a dispositius IOS. Una vegada descarregada, hauran d'introduir les seues dades personals per a identificar correctament la unitat familiar i ja podran escanejar la bossa i els productes que vulguen reciclar per a sumar punts. Finalment, hauran de realitzar una fotografia a la bossa al costat d'algun contenidor de reciclatge abans de depositar-la en el seu interior. Les persones interessades a participar poden passar per les dependncies de l'Ajuntament per a recollir les bosses que porten un codi Qr.

Onda 2030
Cal destacar que aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d'Acci Onda 2030 que est implementant l'Ajuntament d'Onda, en aquests moments, en concordana amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles de les Nacions Unides i amb els objectius estratgics de l'Agenda Urbana Espanyola.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana