Onda: Onda convoca les subvencions per a rehabilitar habitatges i millorar l'accessibilitat amb ajudes de fins a 5.000 euros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197807_123198/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/4/197807_123198/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 19-04-2021
Onda convoca les subvencions per a rehabilitar habitatges i millorar l'accessibilitat amb ajudes de fins a 5.000 euros

L'Ajuntament d'Onda ha convocat, una edici ms, les tres lnies d'ajudes per a rehabilitar habitatges. En concret, les subvencions comprenen la rehabilitaci i pintura de faanes i cobertes de cases situades en el centre histric protegit, amb aportacions de fins a 3.000 euros; l'adequaci de qualsevol habitatge de la ciutat a les necessitats de les persones majors de 65 anys o amb un grau de discapacitat major del 65%, amb quanties de fins a 5.000 euros per als habitatges plurifamiliars; aix com el cost de l'Informe d'avaluaci de les edificacions, obligat per a aquells habitatges de ms de 50 anys d'antiguitat, amb ajudes de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials mltiples i de 300 euros per a habitatges individuals.

Aquesta mesura respon al comproms de l'actual equip de govern per embellir i adequar la zona centre de la ciutat, a fi de millorar la qualitat de vida dels vens i sumar valor cultural i artstic a aquesta zona tan concorreguda per visitants.

Tota la informaci aix com les bases completes es poden consultar en la web municipal www.onda.es i les sollicituds ja es poden tramitar, via sede electrnica, fins el mes vinent d'octubre. Poden beneficiar-se tant propietaris com arrendataris i comunitats de vens.

Sobre aquest tema, l'edil l'edil d'Ordenaci del Territori, Juan Lpez, ha explicat que el nostre objectiu s recuperar tota l'esplendor i valor patrimonial del nostre centre histric alhora que ajudem els vens a recuperar i adequar els seus habitatges per a donar-li un nou s.

Ajudes ARRU
En parallel, tamb estan vigents les Ajudes per a la Regeneraci i Renovaci Urbana (ARRU), cofinanades entre el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Onda. Aquesta convocatria t per objecte finanar la rehabilitaci o la renovaci d'immobles situats als carrers *Cam Castell, Ceramista Peir, San Isidro, Santa Isabel i Portal de Valncia, les places Sinagoga i Sant Cristfor i els vials adjacents El Moro, Verge del Pilar, *Callizo de la Creu i Borriana.

Entre els requisits demandats destaquen que els edificis han d'haver sigut construts abans de 1981, podran estar formats per una o ms habitatges i, en el cas d'obres de renovaci, els edificis nous hauran de tindre una qualificaci energtica mnima B aix com complir amb tots els requisits del CTE. Aquestes ajudes no sn compatibles amb les ajudes del Pla Local de Rehabilitaci.

Els interessats tamb poden contactar amb l'Oficina Municipal de l'Habitatge per a resoldre els seus dubtes telefonant al 964 600 050.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana