Onda: Onda denuncia una retallada del 64% en les ajudes del Pacte d'Estat per a combatre la violncia de gnere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197819_123210/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 19-04-2021
Onda denuncia una retallada del 64% en les ajudes del Pacte d'Estat per a combatre la violncia de gnere

La portaveu de l'Ajuntament d'Onda i regidora d'Igualtat, Elena Albalat, ha denunciat pblicament la retallada del 64% en les ajudes del Govern d'Espanya per al Pacte d'Estat contra la violncia de gnere durant aquest any. Aix, amb la nova distribuci, imposada des del Ministeri d'Igualtat, dels fons destinats a les entitats locals per a combatre aquest greu problema social, Onda passa de rebre 20.510 euros en la convocatria 2019/2020 a ingressar noms 7.447 euros per al vigent perode 2020/2021.

Els nous criteris de repartiment perjudiquen especialment els grans municipis i, a nivell autonmic, la Comunitat ha passat de rebre 2,7 milions a noms 1,7 milions d'euros per als municipis valencians, la qual cosa suposa una retallada de ms del 36%. Una rebaixa incomprensible, segons Albalat, ja que el pressupost del Govern d'Espanya per a combatre la violncia de gnere ha augmentat en 21 milions d'euros respecte a 2020, sumant un total de 180 milions.

A ms, cal tindre en compte que la situaci de pandmia, en termes generals, ha propiciat l'augment de denncies per violncia de gnere i per assetjament en xarxes socials. Concretament, a Onda han augmentat un 27% les vctimes durant l'ltim any.

No t sentit que des de Madrid ens apliquen aquesta retallada brutal quan les vctimes s'incrementen per la pandmia. Exigim al Govern que modifique els criteris i garantisca una quantia mnima a percebre pels ajuntaments, igual que succees fins ara, amb la finalitat de garantir les accions per a combatre i conscienciar sobre la violncia de gnere.

La portaveu tamb ha afegit que malgrat aquest greuge des de l'Ajuntament continuarem posant tots els nostres recursos a la disposici de les vctimes i liderant noves iniciatives com el Projecte Galla d'ajuda a les dones maltractades a travs de l'afecte dels gossos.

La Federaci Espanyola de Municipis i Provncies (*FEMP) tamb apella a una revisi de consens dels nous barems que garantisca que els municipis reben els recursos necessaris.

Inversi municipal

Amb aquesta ajuda l'Ajuntament d'Onda duia a terme anualment campanyes de conscienciaci i prevenci. En parallel, el govern municipal inverteix directament 90.000 euros a organitzar activitats d'igualtat i contra la violncia de gnere aix com en la seua promoci. A ms, el pressupost de 2021 tamb incorpora una partida de 60.500 euros per a dur a terme la segona fase del bot del pnic. Una inversi a la qual cal sumar els 15.000 euros amb els quals l'Ajuntament convoca les beques per a vctimes de violncia de gnere.

D'altra banda, en plantilla, el consistori disposa d'una promotora, una tcnica en Igualtat aix com cinc agents de la Policia Local adscrits a la Unitat de Viogen.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana