Onda: Onda inicia la redacci del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible sustentat en la participaci ciutadana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197871_123257/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 03-05-2021
Onda inicia la redacci del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible sustentat en la participaci ciutadana

L'Ajuntament d'Onda iniciar al maig la redacci del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) a travs d'un pla de participaci ciutadana en el qual els vens podran decidir les noves formes de desplaament, sobre la base de l'accessibilitat, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida.

Per a aix, en primer lloc, es realitzar un diagnstic de la situaci actual per al qual es consultar, a travs de tallers participatius, enquestes i bstia de suggeriments, a tots els agents implicats com sn vianants, comerciants, taxistes, ciclistes, associacions de vens, transportistes, associacions de discapacitats, policia, poltics i tcnics municipals. Des del consistori tamb s'habilitar un correu electrnic i una web per a informar la ciutadania de tot el procs, a ms de llanar una campanya informativa.

L'objectiu final s reduir l's del cotxe dins d'Onda, la qual cosa comportar la disminuci de nivells de soroll, contaminaci atmosfrica, accidents i consum

d'energies no renovables; millorar l'accessibilitat als carrers i places; recuperar espai pblic per al ve; i millorar la qualitat mediambiental i salut dels ciutadans. Per a aix es consensuaran accions a curt, mitj i llarg termini, fins a huit anys vista.

Sobre aquest tema, el regidor d'Hisenda i Ocupaci, Salvador Aguilella, ha manifestat que entre tots farem una ciutat ms accessible, sostenible i oberta a totes les maneres de transport. Per aix convidem a tots els vens i associacions a aportar idees i suggeriments per a la nova ciutat que volem deixar a les prximes generacions.

Aposta per la participaci
En parallel, cal recordar que durant l'ltim any l'Ajuntament d'Onda ha dut a terme altres processos participatius per a tirar avant projectes com el pla d'acci Onda 2030, el pla local de gesti de residus, la campanya Onda barri a barri o els pressupostos generals, on es van incloure ms de cent propostes venals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana