Onda: Onda estudia al costat de ASCER aplicar bonificacions per eficincia energtica al sector cermic


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197913_123296/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 10-05-2021
Onda estudia al costat de ASCER aplicar bonificacions per eficincia energtica al sector cermic

L'Ajuntament d'Onda i l'Associaci Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Cermics (ASCER) continuen treballant de manera conjunta per a sumar competitivitat al sector. Fruit d'aquesta collaboraci pblic-privada el govern municipal s'ha comproms a estudiar noves bonificacions en l'IAE per eficincia energtica a les empreses locals, igual que les que ja est aplicant a aquelles companyies que utilitzen sistemes de cogeneraci.

Aix mateix, totes dues institucions tamb sumen sinergies per a la formaci especialitzada dels professionals o en un pla conjunt per a aconseguir finanament de projectes a travs del Fons de Recuperaci de la Uni Europea. El govern municipal, a travs de l'Agncia d'Ocupaci Monteblanco, ja ha posat a la disposici de les empreses associades a ASCER tota l'oferta formativa que pot ser til als professionals cermics, com sn els cursos de per a premses i forns del sector cermic, carretoners plataforma elevadora, angls, francs, habilitats digitals, cursos de competncia digital i tallers sobre comercialitzaci de producte o programari de gesti d'empreses.

En la mateixa lnia, l'Ajuntament d'Onda mant el seu acord amb Proalso, l'Associaci Professional de *Alicatadores *Soladores, pel qual el consistori es compromet al fet que tota la cermica que s'installe en les obres municipals siga a crrec de professionals amb el carnet de Alicatador Solador que imparteix aquest organisme. Aix mateix, el Museu del Taulell `Manolo Safont s des del 2020 la seu oficial d'aquesta associaci nacional, on duu a terme els programes formatius.

"En aquests moments en els quals una greu crisi sanitria, social i econmica ens aguaita s vital sumar aliances estratgiques perqu la provncia de Castell afronte i supere la crisi des del lideratge i la innovaci que aporten institucions com *ASCER. No s moment de quedar-nos parats, sin d'invertir i treballar per a crixer i consolidar ocupacions, ha apuntat l'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester.

Reivindicaci en infraestructures
Per part seua, des de ASCER han traslladat la necessitat d'agilitar els trmits en les administracions pbliques, que suposen un fre per al desenvolupament; la importncia de continuar adequant els polgons als mxims nivells de qualitat per a sumar competitivitat i atraure inversions; o la reducci de crregues fiscals en impostos com l'IAE i ICIO. Mesures que, totes elles, est escometent ja l'Ajuntament. A ms, totes dues institucions han acordat continuar reivindicant davant la Generalitat Valenciana la millora de les infraestructures i connexions de la provncia com el desdoblament, amb dos carrils ms, de la carretera CV-21 que uneix Onda amb l'Alcora per a agilitar el trnsit entre totes dues ciutats industrials; o el vial rpid entre Onda i Vila-real.

Pla d'inversions 2021
Cal recordar que el consistori ja ha aprovat el Pla d'inversions 2021 per a millorar la competitivitat i les infraestructures dels 12 polgons industrials de la ciutat. El pressupost total ascendeix a 1,9 milions d'euros, per als quals ha sollicitat, tamb per consens, el cofinanament de la Generalitat Valenciana a travs de la lnia d'ajudes de l'Institut Valenci de la Competitivitat Empresarial, IVACE.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana