Onda: Onda inicia la campanya del cens d'animals de companyia i conscincia a la poblaci sobre la nova ordenana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198175_123530/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 16-06-2021
Onda inicia la campanya del cens d'animals de companyia i conscincia a la poblaci sobre la nova ordenana

Onda continua fent passos com a ciutat amiga de les mascotes (Pet Friendly) i iniciar durant la setmana que ve la campanya de registre municipal de gossos de companyia i potencialment perillosos. Aquesta mesura arriba desprs d'aprovar per consens en Ple la nova ordenana sobre protecci, benestar i tinena d'animals de companyia que entrar en vigor durant els prxims dies.

Aix, l'Ajuntament ha iniciat la campanya informativa sobre la nova normativa i obsequiar a tots els propietaris que ja tinguen registrats als seus gossos en el Registre Informtic Valenci d'Identificaci Animal (*RIVIA) amb una botella neta miccions i bosses higiniques. Mentre que aquells vens que encara no hagen donat d'alta als seus animals poden acudir al veterinari per a fer-lo. L'horari de recollida d'aquests regals s'habilitar en el *Raval de San Jos des del 22 al 24 de juny, en horari de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores. En aquest mateix punt s'informar els propietaris dels drets i obligacions de la nova legislaci que han de complir.

Aquesta normativa naix per a aconseguir una convivncia pacfica entre persones i animals, evitant els riscos per a la salut i la seguretat pblica, i sense oblidar la important labor social que compleixen les mascotes. Entre les principals novetats es troba la creaci del Registre municipal d'animals de companyia de l'Ajuntament; la consolidaci del sacrifici zero com un dels principis rectors de la convivncia entre animals i persones en el terme municipal; la implementaci i regulaci de colnies felines controlades; aix com la regulaci de les zones habilitades per al passeig i esplai dels animals.

Les sancions per no retirar defecacions i/o miccions dels animals en la via pblica ascendeixen a un mnim de 600 euros, mentre que la multa per mantindre animals potencialment perillosos sense autoritzaci prvia ascendeix a un mnim de 2.400 euros.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha comentat que fem un pas ms per a fer d'Onda una ciutat ms amigable amb les mascotes i millorar la convivncia entre vens i animals. Si tots complim les normes tots eixim guanyant.

Espais d'esplai
Cal recordar que l'Ajuntament d'Onda t habilitats espais adequats i degudament senyalitzats per al passeig i esplai dels gossos en parcs i jardins pblics com els parcs canins situats en la plaa Miralpeix i el carrer Segorbe.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana