Onda: Ibez: 'La Comunitat ha viscut l'estafa dels governs del PSOE a Espanya i en la Generalitat amb el finanament'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198187_123541/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 17-06-2021
Ibez: 'La Comunitat ha viscut l'estafa dels governs del PSOE a Espanya i en la Generalitat amb el finanament'

El portaveu d'Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubn Ibez, ha afirmat hui que els valencians han viscut l'estafa dels governs del PSOE a Espanya i en la Comunitat amb el finanament.

Ibez s'ha pronunciat aix en el ple de les Corts, on ha preguntat al conseller d'Hisenda, Vicent Soler, qu pensa fer per a reclamar al Govern d'Espanya un nou model de finanament.

El portaveu d'Economia ha parlat de la nulla credibilitat del Consell, fracs rere fracs i de com es va tancar les portes als experts en el Ministeri l'any 2018 i sense proposta del Govern d'Espanya, i ha assenyalat el fracs personal de Soler com a conseller, ja que no hi ha ni finanament, ni fons de compensaci ni anivellament.

Els valencians pateixen garrotades contnues per part del Govern d'Espanya. La Comunitat Valenciana est rfena d'un Consell que ho defense i estem sotmesos a un menystinc constant de Snchez i no hi ha un Consell de Poltica Fiscal i Financera que parle de finanament des de fa anys, ha indicat.

A Soler se li acaben les idees, la credibilitat se li va acabar fa temps i no sap dir qu far la Generalitat per a exigir un nou. Els valencians hem viscut l'estafa d'un Govern socialista a Espanya, que ens va imposar una llei de finanament, i d'un Govern valenci socialista, incapa de reclamar el canvi d'aqueix model quan governa el PSOE. L'estafa noms es produeix quan governen els socialistes, a Espanya i en la Comunitat, ha afegit.

El portaveu d'Economia ha preguntat a Soler qu far per a demanar el canvi del model, ms enll d'aplaudir a la ministra Montero i de dir que s optimista. Ibez ha recordat que Soler ha canviat en els ltims anys de postura. En 2018 deia que el treball de finanament havia de comenar i que havia de fer-se en el *CPFF i no en el Congrs, per ara demana que siga en el Congrs. Abans de la moci de censura a Rajoy deia que el Consell no acceptaria un model de finanament que no solucionara el problema del deute derivat de l'infrafinanament, l'acceptaria ara o era noms una proclama contra el PP? En 2016 deia que la situaci era insostenible i la reforma havia de ser urgent. Si ho era en 2016, com s ara?, ha concls.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana