Onda: Onda arranca les obres que reconvertiran l'antiga fbrica La Campaneta en un espai al servei de la societat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/7/198368_123695/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 21-07-2021
Onda arranca les obres que reconvertiran l'antiga fbrica La Campaneta en un espai al servei de la societat

Les associacions i vens d'Onda prompte comptaran amb un nou espai de reuni on dur a terme activitats socials, culturals i ldiques. Es tracta de l'emblemtica fbrica La Campaneta, en ple centre histric i amb gran valor patrimonial, que ara l'Ajuntament est rehabilitant com a centre cvic.

Es tracta d'un ambicis projecte de recuperaci l'import total de la qual va ser pressupostat per 922.902,62 euros i es troba cofinanat al 50% amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya. En aquesta ltima fase, les actuacions garantiran la seguretat i accessibilitat per a poder dur a terme activitats en aquest espai obert al pblic. Donat l'estat runs en el qual es trobava la vella fbrica, el complex projecte d'arquitectura i enginyeria comprn treballs en cobertes, murs, faana, fusteria, estructures, paviments, installacions d'electricitat i lampisteria i diversos equipaments.

Una vegada culminada la reforma integral, que t un termini d'execuci previst de sis mesos, el consistori tamb cedir les installacions a les associacions i barris del municipi perqu puguen tindre un espai de convivncia en el qual poder dur a terme les seues activitats. Aix mateix, amb aquesta actuaci el govern municipal continua avanant en el seu objectiu de posar en valor el centre histric, declarat B d'Inters Cultural, i recuperar edificis emblemtics i antigues cases, com est fent amb el programa d'habitatges socials.

Sobre aquest tema, l'edil responsable de l'rea de Promoci Econmica i els fons FEDER, Mara Baila, ha assenyalat que grcies a aquesta actuaci recuperarem un lloc icnic per a tots els ondencs com un nou espai de cultura, oci i convivncia en el qual podran gaudir tots els vens.

Fbrica centenria
Els orgens de La Campaneta es remunten a l'any 1806. Durant la seua poca d'activitat, els ondens van treballar en pisa i cermica arquitectnica de gran qualitat, arribant a aconseguir diversos premis per la seua tcnica i valor. Desprs del seu tancament, l'Ajuntament d'Onda va adquirir aquest espai i grcies a la remodelaci, els *ondenses podran tornar a entrar a aquest edifici en el qual encara es conserven elements d'inters histric i cultural com els antics forns moruns o la ximenera de rajoles d'argila.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana