Onda: Onda aprova per unanimitat el Pla Director de Turisme Intelligent per a millorar la qualitat del dest


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198484_123794/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 04-08-2021
Onda aprova per unanimitat el Pla Director de Turisme Intelligent per a millorar la qualitat del dest

Onda ha donat llum verda al Pla Director de Turisme Intelligent que persegueix millorar la qualitat del dest a travs de l'oferta, serveis i experincies al visitant i des de la perspectiva de la innovaci i el desenvolupament sostenible. Aix, en el Ple d'aquest mat s'ha aprovat per unanimitat aquest full de ruta, amb els vots favorables del grup popular i socialista ja que Comproms ha excusat la seua assistncia. En aquest Pla, que s exigit per a ascendir a nivell 3 dins de la xarxa de municipis turstics intelligents de la Comunitat Valenciana, tamb s'ha escoltat la veu del sector turstic local.

Entre les propostes que planteja el document destaca la millora de la senyalitzaci turstica i dels panells interpretatius de la ciutat en les quals ja est treballant la regidoria de Turisme, l'acte gesti dels recursos, la reestructuraci de la web municipal de turisme que s'est duent a terme amb la condici de fer ms fcil la navegaci dels usuaris a l'hora de conixer els horaris i activitats, aix com la necessria inversi per a posar en valor nous enclavaments com s el cas de l'antiga pres, les obres de la qual ja han arrancat.

Una altra de les accions que naixen d'aquest Pla s la creaci de paquets d'experincies per a fer que les visites dels turistes a Onda siguen niques i inoblidables. Aix mateix, es recalca la importncia d'aprofitar la tradici cermica de la ciutat per a millorar l'oferta de turisme vinculat a l'artesania.

L'empresa especialitzada *TMR *Experience ja va presentar a l'abril el diagnstic turstic d'Onda als empresaris i representants del sector i va aprofitar per a recaptar les seues opinions i aportacions per a enriquir aquest Pla. Aix mateix, al setembre es presentar al sector hostaler i turstic tots els detalls d'aquest pla d'acci per als prxims anys i, de la mateixa manera, es crear la taula interdepartamental dins de l'Ajuntament.

Aix, el consistori continua amb la seua aposta per avanar com a destinaci turstica i el desenvolupament del Pla Director de Turisme Intelligent amb l'objectiu d'oferir les millors experincies als visitants

L'edil responsable de l'rea de Turisme, Mara *Baila, ha sigut l'encarregada de presentar el Pla en sessi plenria i ha destacat que continuem treballant al costat del sector turstic per convertir Onda en un referent de turisme de qualitat a travs de la millora dels serveis, experincies i recursos que ens permeten sumar noves oportunitats.

Cal destacar que Onda ja va ser reconeguda com a ciutat de la Cincia i la Innovaci i ha sigut premiada a nivell nacional pel seu projecte de *Smart *City. Amb el pla de Desenvolupament de Turisme Intelligent Onda torna a apostar per la tecnologia per a millorar l'experincia dels visitants i fomentar el turisme d'interior.

Pujada de la factura de la llum

En un altre punt de l'ordre del dia s'ha aprovat, amb l'abstenci del grup socialista, una modificaci pressupostria per a poder fer front, entre altres inversions, a l'increment de 400.000 euros de la factura de la llum per a l'enllumenat pblic i installacions municipals. Davant la pujada de les tarifes per part del Govern d'Espanya, els *ondenses passaran de pagar un mili d'euros a 1,4 milions d'euros en illuminaci dels carrers, la qual cosa suposa una aportaci extra de 20 euros per ve.

Responsabilitat davant El Salvador

Finalment, l'alcaldessa *Carmina Ballester ha tancat el Ple fent una crida a la responsabilitat individual davant la festivitat d'El Salvador del prxim divendres. s moment de demostrar, una vegada ms, que som un poble responsable i que honrarem al nostre patr des de la prudncia i el sentit com, ha postillat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana