Onda: Onda comptar amb una nova aplicaci mbil per a involucrar als ciutadans en les decisions del govern


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198619_123909/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Onda | General | 17-08-2021
Onda comptar amb una nova aplicaci mbil per a involucrar als ciutadans en les decisions del govern

L'Ajuntament d'Onda ja ha comenat a preparar el full de ruta per a 2022 i est ultimant la campanya de participaci ciutadana, que arrancar al setembre, per a recaptar l'opini dels ciutadans de cara als pressupostos del prxim any. D'aquesta manera, des de l'rea d'Innovaci del consistori s'habilitar la nova aplicaci mbil *iParticipo amb l'objectiu de recollir les propostes dels ondencs i involucrar-los en les decisions del govern.

Aquesta eina, de desenvolupament 100% valenci, permet personalitzar les qestions que vols preguntar als teus ciutadans i ciutadanes; exportar els resultats en senzills grfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d'autenticitat; o realitzar consultes ciutadanes, entre moltes altres funcions. *iParticipo s compatible amb tots els dispositius mbils i tauletes.

Amb la condici d'aconseguir un alt grau de participaci, l'Ajuntament posar en marxa una campanya informativa al setembre i, alhora, habilitar un set itinerant pels carrers i places de la ciutat equipat amb tauletes perqu els vens puguen participar directament sense descarregar-se l'aplicaci.

Sobre aquest tema, el regidor d'Innovaci i Participaci Ciutadana, Vicent Bou, ha explicat que "amb aquest sistema podem preguntar de manera senzilla a tots els vens i aplicar els resultats per a definir les inversions necessries i millorar els serveis pblics. s un bon exercici de transparncia, rendici de comptes i govern obert, perqu tenim clar que la ciutat que volem per al futur ser cosa de tots o no ser".

Ciutat transparent
Cal recordar que Onda suma diversos reconeixements en l'ltim any per la seua aposta per la participaci i transparncia. Destaquen el de la Federaci Valenciana de Municipis i Provncies (*FVMP) va reconixer a l'Ajuntament d'Onda amb el premi a la transparncia i foment de la participaci; el de la Universitat Autnoma de Barcelona i l'Observatori de Governana, Transparncia i RSC de la Universitat Cardenal Herrera *CEU que van puntuar a Onda com el municipi ms transparent de la provncia; o el premi nacional d'Innovaci Pblica pel projecte 'Onda cap a una ciutat intelligent', atorgat per l'associaci nacional d'empreses tecnolgiques, *Aslan.

Onda tamb forma part de la xarxa nacional *Innpulso de Ciutats de la Cincia i Innovaci, al costat de Castell i Vila-real.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana