Onda: Onda continua amb la revoluci fiscal i aprova la tercera rebaixa consecutiva de l'IBI


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198742_124015/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Onda | General | 08-09-2021
Onda continua amb la revoluci fiscal i aprova la tercera rebaixa consecutiva de l'IBI

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament d'Onda ha aprovat la nova ordenana fiscal mitjanant la qual s'aplica la tercera rebaixa consecutiva de l'Impost de Bns immobles (IBI) a tots els vens de la ciutat. Aix, els ondencs pagaran l'any que ve un 15% menys en aquest gravamen que en 2019, passant el tipus impositiu del 0,72 al 0,61, la qual cosa suposa un estalvi total de quatre milions d'euros durant tota la legislatura que el consistori deixar de recaptar.

Aquest Ajuntament, grcies a l'excellent treball de l'equip tcnic i poltic, ha demostrat que es pot fer una gesti ms eficient dels recursos i, encara recaptant menys, continuar millorant els serveis pblics. En aquest govern municipal continuarem treballant en aquesta revoluci fiscal perqu els diners es quede en les butxaques dels ciutadans, i trien ells com, quan i on gastar-lo o invertir-lo, ha explicat l'alcaldessa *Carmina Ballester.

Oficina de Transparncia
D'altra banda, la corporaci municipal tamb ha donat llum verda a la nova ordenana municipal de transparncia i bon govern que persegueix millorar les poltiques pbliques de transparncia, rendici de comptes i participaci ciutadana. Aix, aquest reglament comprn la creaci d'una nova oficina de transparncia, l'aposta per les dades obertes i la garantia de participaci dels vens en els assumptes municipals.

El regidor d'Innovaci, Vicent Bou, ha sigut l'encarregat de defensar aquest punt i ha posat l'accent en la importncia de continuar impulsant la transparncia com a instrument democrtic i til per a millorar les poltiques pbliques. Perqu un govern que no rendeix comptes al ciutad perd legitimitat.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Onda ja suma diferents reconeixements com el municipi ms transparent de la provncia, segons la Universitat Autnoma de Barcelona, o el premi a la transparncia i foment de la participaci atorgat per la FVMP.

Unanimitat en tots els punts
El consens ha tornat a protagonitzar aquesta sessi plenria que ha tirat avant cinc punts per unanimitat de tots els grups poltics, entre els quals destaca, a ms dels esmentats, l'aprovaci de la modificaci de crdits que permetr, entre altres inversions, renovar la zona infantil del parc de la Cermica.

Anunci oficial de *Amazon
Finalment, coincidint amb l'anunci oficial d'Amazon respecte al seu nou centre logstic a Onda, l'alcaldessa ha aprofitat l'ocasi per a felicitar a tot l'equip tcnic i poltic que ha treballat durant mesos perqu aquesta notcia siga una realitat i arriben a Onda milers de nous llocs de treball.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana