Onda: Ballester baixa a la plaa per a escoltar i recaptar propostes venals de cara als pressupostos 2022


 
La Plana al Dia | Onda | General | 17-09-2021
 

Una vegada ms, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha eixit al carrer, llibreta en m, per a recaptar les propostes de millora dels vens i venes de cara als pressupostos municipals de 2022. Sota el nom de '*Millorem Onda', aquesta nova campanya de participaci ciutadana ha arrancat hui en la plaa Espanya i, durant les prximes setmanes, recorrer tots els barris de la ciutat.

Durant tot el mat desenes de vens s'han acostat a l'espai habilitat i han tingut l'oportunitat d'asseure's amb l'alcaldessa per a conversar i aportar idees. Destaquen els suggeriments de millora del mobiliari urb i accessibilitat, remodelaci de jardins i espais pblics o refor dels contenidors de reciclatge.

"Escoltar per a actuar s l'essncia de la poltica i l'arma ms poderosa per a millorar la vida dels vens, per aix no ens cansarem de traure el nostre despatx al carrer cada setmana", ha destacat la primera edil, qui ha estat acompanyada pel regidor d'Innovaci i Participaci Ciutadana, Vicent Bou.

iParticipo

En parallel, els *ondenses tamb poden aportar els seus suggeriments via en lnia a travs de la innovadora aplicaci mbil *iParticipo, on s'ha habilitat un qestionari especfic per a Onda. Aquesta eina, de desenvolupament 100% valenci, permet personalitzar les qestions a preguntar a la ciutadania; exportar els resultats en senzills grfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d'autenticitat; o realitzar consultes, entre moltes altres funcions. *iParticipo s compatible amb tots els dispositius mbils i tauletes.

Per a facilitar la tasca a aquelles persones sense accs a internet, des de l'rea d'Innovaci s'han habilitat tauletes perqu totes les persones que vulguen participar puguen fer-ho b en els punts habilitats als carrers o b a l'Ajuntament o Casa de la Cultura.

Ciutat transparent

Cal recordar que Onda suma diversos reconeixements en l'ltim any per la seua aposta per la participaci i transparncia. Destaquen el de la Federaci Valenciana de Municipis i Provncies (*FVMP) va reconixer a l'Ajuntament d'Onda amb el premi a la transparncia i foment de la participaci; el de la Universitat Autnoma de Barcelona i l'Observatori de Governana, Transparncia i RSC de la Universitat Cardenal Herrera *CEU que van puntuar a Onda com el municipi ms transparent de la provncia; o el premi nacional d'Innovaci Pblica pel projecte 'Onda cap a una ciutat intelligent', atorgat per l'associaci nacional d'empreses tecnolgiques, Aslan.

Onda tamb forma part de la xarxa nacional *Innpulso de Ciutats de la Cincia i Innovaci, al costat de Castell i Vila-real.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana