Onda: Onda presenta a Europa el Pla de Sostenibilitat Turstica per a atraure 4,5 milions dels fons Next Generation


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198836_124103/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Onda | General | 26-09-2021
Onda presenta a Europa el Pla de Sostenibilitat Turstica per a atraure 4,5 milions dels fons Next Generation

L'Ajuntament d'Onda est treballant de manera intensa en la captaci de fons europeus amb els quals dur a terme nous projectes. Aix, el govern municipal ha presentat el Pla de Sostenibilitat Turstica en Dest a la convocatria del programa de finanament Next Generation de la Uni Europea a travs del Ministeri d'Indstria, Comer i Turisme.

El Pla est format per 22 projectes que tenen com a objectiu fer costat a Onda com a destinaci turstica en el seu procs de transformaci cap a pols d'innovaci turstica, aconseguir una major cohesi territorial i consolidar vincles de solidaritat a l'interior de la comunitat.

"Aquests fons sn una molt bona oportunitat per a fer d'Onda una destinaci turstica sostenible, accessible i intelligent. Des de l'rea d'innovaci tenim com a objectiu convertir Onda en un dest mediterrani sostenible i singular", ha destacat l'alcaldessa, Carmina Ballester.

En l'eix de sostenibilitat destaquen la installaci de punts de recrrega elctrica per a vehicles amb energies renovables, la implantaci del pla local de residus o la millora de l'eficincia energtica de l'enllumenat pblic.

Quant a projectes innovadors que dinamitzen l'economia local per a sumar oportunitats i igualar oportunitats el pla proposa el monitoratge de places d'estacionament de persones amb mobilitat reduda; la millora dels espais pblics amb el valor afegit de la cermica, dins del Pla Onda *Bonica; la regeneraci del Centre Histric Protegit; l'homologaci de senderes verdes i vies ferrates.

I, finalment, sota la finalitat de millorar els serveis i qualitat de vida dels ciutadans s'ha projectat la rehabilitaci de la Casa Abadia com a nou element turstic.

Fons europeus

El Pla de Sostenibilitat Turstica en dest d'Onda ve a complementar un conjunt de projectes relacionats amb el turisme i concordes a la convocatria del programa de finanament Next Generation de la Uni Europea. Concretament, el Pla Onda Next, l'Agenda Onda 2030 i el Pla Director de Turisme Intelligent d'Onda formen part d'aquest conjunt de projectes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana