Onda: Els empresaris del polgon Sud-13 d'Onda reclamen a la Generalitat solucions urgents al collapse de trnsit pesat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/10/198881_124151/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Onda | General | 07-10-2021
Els empresaris del polgon Sud-13 d'Onda reclamen a la Generalitat solucions urgents al collapse de trnsit pesat

Els empresaris que constitueixen l'Entitat de Gesti i Modernitzaci (*EGM) del polgon Sud-13 a Onda s'han unit per a reclamar a la Generalitat Valenciana solucions urgents davant el previsible collapse de trnsit que patir l'rea industrial, a causa de la seua creixent expansi i installaci de multinacionals com *Amazon.


Aix, aquest mat ha tingut lloc una reuni telemtica, desprs d'haver-la sollicitat fins a cinc ocasions, en la qual han participat diversos empresaris liderats pel president de la *EGM Sud-13, Jose Mara Forero, el gerent de l'entitat, Fernando Pla, *Romina Moya de *GaIndustriales, l'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester, el regidor d'Hisenda i Ocupaci, Salvador *Aguilella, i la directora general d'Infraestructures de la Generalitat, Roser *Obrer. En la trobada, els empresaris han traslladat a la dirigent autonmica la seua preocupaci per l'augment de trnsit pesat en aquesta rea industrial, propiciat per la installaci de noves companyies logstiques i la multinacional *Amazon que comenar a operar a la primavera, i la manca d'infraestructures per a assumir aquest volum de trnsit.


Entre les solucions proposades, els empresaris advoquen per ampliar els carrils d'accs i eixida al polgon des de l'autovia CV-10. Una opci que la conselleria s'ha comproms a estudiar. Tamb s'ha reclamat culminar la biela de connexi entre la CV-10, a l'altura del *Cam Fons, i la CV-21 que uneix Onda i l'Alcora. Es tracta d'un projecte que la Generalitat ha incls en el seu Pla de Mobilitat, encara que han confirmat que l'actuaci tardar diversos anys a escometre's.


Onda est creixent com a dest empresarial i per a ser ms competitius necessitem les millors connexions que milloren la seguretat viria, la fludesa del trnsit i el temps de desplaament. La Generalitat ja va tard per a actuar, ja que en els prxims mesos s probable que es formen collapses per a entrar al polgon i llavors de res serviran les lamentacions, ha afirmat la primera edil.


Per part seua, Jos Mara Forero ha assenyalat que hui dia ja estem patint problemes d'accs en aquesta rea i aquest problema s'acreixer davant la imminent obertura de noves empreses logstiques.


Altres reivindicacions

D'altra banda, cal recordar que l'Ajuntament d'Onda tamb ha reclamat al govern autonmic altres actuacions en matria d'infraestructures com l'execuci del vial rpid entre Onda i Vila-real o el desdoblament de la CV-21 entre Onda i l'Alcora. Aquesta ltima permetria millorar la seguretat viria i reduir el temps de transport entre els dos municipis que componen, al costat de Vila-real, el denominat triangle de la cermica i la connexi amb les desenes d'empreses situades en la zona. Hui dia el vial s insuficient per al volum de trnsit que suporta, entre turismes i camions, condicionant negativament les activitats a banda i banda del triangle i restant competitivitat industrial.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana