Onda: Ms de 400 reforos de seguretat han vetlat per la Fira dOnda ms esperada


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199021_124296/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 03-11-2021
Ms de 400 reforos de seguretat han vetlat per la Fira dOnda ms esperada

Segons els informes de la Policia Local d'Onda, la ciutat ha viscut una Fira participativa i cvica. De fet, la Policia Local ha realitzat entorn de 400 reforos de tota mena d'actes en aquesta *Fira 2021, sempre en coordinaci amb la resta d'efectius de seguretat, Protecci Civil, Gurdia Civil, Policia Autonmica, bombers, sanitaris i voluntaris que han vetlat per l'atenci directa i l'ordre pblic durant la setmana de festes, malgrat sumar pics de fins a 15.000 visitants. Com a novetat, i amb la finalitat de garantir el compliment de les normatives sanitries davant la pandmia, enguany s'ha incorporat un controlador Covid durant la celebraci de festejos taurins.


La regidor de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha agrat la labor dels cossos de seguretat i voluntaris per la seua dedicaci i professionalitat i ha destacat que enguany hem fet un gran esfor per acostar la campanya En Fira Zero Zero a tots els *ondenses i sumat al bon fer dels efectius de seguretat ha fet possible que visquem unes festes ms segures i cviques.La Prefectura de la Policia Local ha presentat un informe en el qual es registren un total de 55 molsties a causa dels casals, 6 menys que en 2019 (61). Cal destacar que les patrulles de la Policia Local es van acostar als casals, una vegada sobrepassat l'horari perms, procedint a l'avs i advertiment perqu cessaren en les molsties. Aix mateix la Policia Local ha actuat en 114 ajudes directes al ciutad, assistncies en la seua majoria per caigudes, lesions i embriaguesa. En l'apartat de trnsit i seguretat viria s'ha intervingut amb 64 conductors que no es trobaven en condicions de portar vehicles, tant per presncia de drogues en organisme com tamb per llanar taxes elevades d'alcohol.


Sobre aquest tema, des de la Prefectura de Policia Local han posat l'accent que s essencial la participaci ciutadana durant la celebraci de les festes i agram la collaboraci dels vens i visitants que han ents la festa des del punt de vista del gaudi i el respecte als altres.


En aquesta Fira dOnda s'han autoritzat 20 actuacions musicals al carrer, amb la seua corresponent senyalitzaci prvia, el trasllat d'escenaris i el control i vigilncia en el transcurs d'aquestes.


Durant la setmana de festes, l'Ajuntament d'Onda ha proporcionat als seus ciutadans i visitants banys porttils en diferents punts del municipi. A pesar que han disminut les infraccions per orinar en la via pblica, els efectius de seguretat coincideixen que cal continuar treballant en la campanya de civisme per a palliar aquesta problemtica.


En Fira Zero Zero

El consistori, a travs de les rees d'Igualtat, Seguretat Ciutadana i Benestar Social, ha dut a terme la campanya #EnFiraZeroZero, amb l'objectiu de conscienciar als ondencs i visitants, especialment entre els joves, sobre la violncia de gnere i el consum responsable d'alcohol durant la setmana de festes patronals.


Per part seua, centenars de vens s'han volgut sumar a la campanya de conscienciaci i han llut en les seues nines una polsera amb el lema #EnFiraZeroZero. A ms, el servei d'Igualtat municipal i la Unitat de Prevenci de Conductes Addictives han sigut presents en un punt violeta per a donar a conixer aquesta iniciativa i atendre a tots els ondencs que el necessitaren.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana