Onda: Onda obri la convocatria per a sollicitar un habitatge social d'emergncia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199038_124311/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 08-11-2021
Onda obri la convocatria per a sollicitar un habitatge social d'emergncia

L'Ajuntament d'Onda ha obert el termini de convocatria per a la presentaci de sollicituds dels habitatges socials d'emergncia. D'aquesta manera, els ondencs amb major dificultat d'accs a una llar podran installar-se en aquestes cases que gestionar el consistori i derivar a les famlies que complisquen els requisits a travs dels serveis socials municipals.

Les persones interessades hauran de presentar una sollicitud i la documentaci necessria en el Registre General de l'Ajuntament o telemticament a travs de www.onda.es/carpetaciudadana i, desprs, una comissi tcnica estudiar i puntuar cadascun dels casos. Els interessats poden consultar els requisits en l'ordenana reguladora en https://bit.ly/31czqc1.

Per part seua, el regidor de Benestar Social, scar Valero, ha apuntat que "des de l'rea de benestar i famlia treballem per aconseguir que totes les famlies tinguen un habitatge digne on puguen viure amb seguretat, pau i dignitat. El nostre objectiu com a equip de govern s no deixar a ning arrere".

Tres dels habitatges socials d'emergncia sn el resultat dels treballs de rehabilitaci i equipament cofinanats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). A aquestes tres cases cal sumar altres dues que cedeix la Caixa Rural La nostra Senyora de l'Esperana d'Onda i que estan pendents de la selecci de les famlies candidates.

Ordenana reguladora
Segons estableix el reglament, els Serveis Socials s'encarregaran de valorar les unitats de convivncia candidates i gestionar l'assignaci dels habitatges sempre que reunisquen els requisits de les bases generals. L'estada tindr una duraci inicial d'un any, que es podr ampliar a sis mesos ms si es justifica i mitjanant un informe social favorable.

Un altre punt destacable de l'ordenana s que es tindr especialment consideraci a les famlies monoparentals, vctimes de violncia de gnere i a aquelles persones amb ascendents o descendents amb discapacitat al seu crrec.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana