Onda: Els tres grups poltics de l'Ajuntament s'uneixen per a alar la veu contra la violncia de gnere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199057_124328/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 10-11-2021
Els tres grups poltics de l'Ajuntament s'uneixen per a alar la veu contra la violncia de gnere

Els tres grups poltics de l'Ajuntament d'Onda, PP, PSOE i Comproms, han subscrit en el Ple d'aquest mat una declaraci institucional per a continuar prenent mesures i treballant a nivell municipal en contra de la violncia de gnere.

El text proposa, entre altres punts, que les administracions locals assumisquen la responsabilitat en el procs d'intervenci amb vctimes de violncia masclista i defensen el principi de reparaci en totes les seues fases. Tamb veu necessari fomentar la igualtat de gnere i els drets de les dones com a element clau per a garantir la recuperaci social i econmica de totes les persones a nivell global. Aix mateix, el govern local es compromet a promoure accions globals consensuades que garantisquen la continutat de les poltiques dirigides a l'eliminaci de les normes socials discriminatries i el refor dels programes de prevenci i lluita contra la violncia de gnere.

A l'hora de combatre aquest greu problema social tots anirem de la m, perqu el debat poltic ha de ser consensuat a l'hora de treballar per una ciutat lliure de violncia i que cada dia s'acoste ms a la igualtat real de gnere, ha expressat l'alcaldessa, *Carmina Ballester.

D'altra banda, en la sessi plenria tamb s'han aprovat per unanimitat els dos dies festius locals per a l'any vinent: el 6 d'agost, festivitat d'El Salvador, i el 24 d'octubre, coincidint amb el primer dilluns de Fira.


Perode mitj de pagament de 3,8 dies

L'equip de govern ha aprofitat la sessi plenria per a donar compte del perode mitj de pagament als provedors, estipulat en 3,8 dies, la qual cosa demostra l'eficincia en la gesti del consistori.

En aquest sentit, Ballester ha mostrat en Ple el reconeixement *InfoParticipa que va atorgar a Onda la Universitat Autnoma de Barcelona i el *CEU Cardenal Herrera com a municipi ms transparent de la Comunitat Valenciana. Aquest reconeixement s un allicient per a continuar treballant des del govern municipal per la qualitat democrtica i transparncia de la comunicaci pblica. El ciutad sempre ha d'estar en el centre de totes les nostres poltiques i aquesta s la manera de rendir comptes i donar-li veu per a continuar millorant Onda entre tots, ha explicat l'alcaldessa.

Finalment, la primera edil ha acomiadat el Ple amb un agrament molt especial a l'esperit cvic i la lli de responsabilitat que han demostrat els *ondenses en la passada Fira, aix com a totes les entitats, associacions, vens, cossos de seguretat, sanitaris i emergncies que han fet possible que gaudim tots de nostra volguda Fira dOnda.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana