Onda: L'Ajuntament d'Onda obri una oficina de transparncia per a millorar la qualitat democrtica


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199083_124358/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 12-11-2021
L'Ajuntament d'Onda obri una oficina de transparncia per a millorar la qualitat democrtica

L'Ajuntament d'Onda ha constitut una nova Oficina de transparncia, reutilitzaci i accs a la informaci a fi de millorar la qualitat democrtica dels ondencs. La unitat desenvolupa les funcions relacionades amb el dret d'accs a la informaci de tots els ciutadans i la seua activa participaci en la presa de decisions, entre altres.

La creaci d'aquesta nova unitat suposa un increment i refor de la transparncia de l'activitat pblica en benefici dels ciutadans. Aquesta nova forma de gesti de la informaci es basa en la transparncia, com a mitj per a involucrar a la ciutadania en la participaci i en la collaboraci amb els assumptes de carcter pblic.
Sobre aquest tema, el regidor de Joventut, Innovaci i Biblioteques de l'Ajuntament d'Onda, Vicent Bou, ha destacat que: "L'accs a la informaci s un nexe de confiana entre la instituci i la ciutadania. Creiem essencial treballar a oferir informaci vera, transparent, fluida i actualitzada".

L'Ajuntament d'Onda, anteriorment reconegut i guardonat en els premis de la Federaci Valenciana de Municipis i Provncies a la transparncia i foment de la participaci per la involucraci ciutadana, aposta per la creaci d'unitats i iniciatives que advoquen per la qualitat democrtica dels *ondenses.

iParticipo

D'altra banda, cal ressaltar que des de l'rea d'Innovaci del consistori s'empra la nova aplicaci mbil *iParticipo amb l'objectiu de recollir les propostes dels *ondenses i involucrar-los en les decisions del govern.

Aquesta eina, de desenvolupament 100% valenci, permet personalitzar les qestions que vols preguntar als teus ciutadans i ciutadanes; exportar els resultats en senzills grfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d'autenticitat; o realitzar consultes ciutadanes, entre moltes altres funcions.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana