Onda: Onda aprovar este divendres uns pressupostos de 33,4 milions d' i 7,5 en inversions directes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199150_124420/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Onda | General | 25-11-2021
Onda aprovar este divendres uns pressupostos de 33,4 milions d' i 7,5 en inversions directes

L'Ajuntament d'Onda aprovar dem en Ple els Pressupostos Generals per a l'any 2022, que ascendeixen a 33.449.318 euros i comptaran amb 7,5 milions directes per a inversions directes, la qual cosa representa un 22% del total. El nou full de ruta continua amb la revoluci fiscal que va emprendre el govern municipal i reflecteix la tercera rebaixa consecutiva de l'Impost de Bns immobles (IBI) a tots els vens de la ciutat, que implica que els *ondenses pagaran l'any que ve un 15% menys en aquest gravamen que en 2019, passant el tipus impositiu del 0,72 al 0,61, la qual cosa suposa un estalvi total de quatre milions d'euros durant tota la legislatura que el consistori deixar de recaptar.

Aix ho ha anunciat l'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester, aquest mat davant els mitjans de comunicaci, on ha desgranat els principals punts dels nous comptes. No hem redactat el pressupost des del despatx, sin des del carrer. Aquest full de ruta suma ms de 100 propostes venals que hem recollit en la campanya participativa *Millorem Onda, amb la qual hem recorregut, llibreta en m, els barris de la nostra ciutat, ha insistit la primera edil.

Principals inversions
Entre les principals inversions a escometre, destaquen la remodelaci de l'avinguda Pas *Valenci i el Passeig verd del *Sonella, les obres del qual comenaran de manera imminent; el programa Onda *Bonica que continuar convertint espais degradats en agradables espais per a conviure, com per exemple la pavimentaci del carrer Sant Pere o el recobriment del tnel d'entrada; el pla de millora de barris, dotat amb 100.000 euros; la millora de polgons industrials a travs del pla Onda *Logistic, pressupostat amb 500.000 euros; la restauraci del retaule del Salvador; la construcci del nou *Pump *Track i parc infantil; la compra de vehicles elctrics i la millora de la climatitzaci en dependncies municipals; o les partides destinades a dinamitzaci del sector comercial i turstic; sense oblidar la forta inversi social per a ajudar als ms necessitats.

D'altra banda, *Carmina Ballester tamb ha avanat el pla d'inversions fins a 2025, en el qual es preveu la nova biblioteca del carrer Siclia; la millora del carrer Rio Millars i carrer Borriana, que est previst actuar amb la incorporaci dels romanents en el primer trimestre de 2022; la teulada de la pista exterior del pavell municipal; la remodelaci integral de la Plaa Espanya; la ronda nord i ronda sud; o la millora d'installacions esportives.

Quant al suport del teixit social, cultural, esportiu i fester, l'Ajuntament destinar 356.000 euros en ajudes a entitats socials; 365.000 euros a clubs esportius; 250.000 euros a associacions culturals; 44.000 euros a Onda Centre Comercial i *HosturiOnda; i 58.600 euros a associacions festeres, entre altres aportacions.

Aquest equip continuar treballant cada dia per a veure crixer als *ondenses en una ciutat ms bonica, ms segura, ms sana, ms justa i ms lliure, ha concls l'alcaldessa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana