Onda: Onda aferma la seua posició com a capital de la sostenibilitat i comparteix les seues experiències amb altres consistoris


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/2/203538_128468/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 31-01-2023
Onda aferma la seua posició com a capital de la sostenibilitat i comparteix les seues experiències amb altres consistoris

Onda aferma la seua posició com a ciutat capdavantera en l'aplicació de polítiques sostenibles en albergar la nova trobada de la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030. Durant les jornades del dijous i el divendres, responsables polítics i tècnics de municipis de tot el país compartiran les seues experiències en l'aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per a les seues accions locals.


La trobada començarà el dijous, 2 de febrer, a les 12.30h. amb la reunió entre els tècnics municipals en el Museu del Taulell Manolo Safont. A les 17h., tindrà lloc la presentació de les jornades, sota el títol ‘Participació Ciutadana i Governança Local en la implementació i seguiment de l'Agenda 2030’, amb la intervenció de José Hila, alcalde de Palma i president de la Xarxa, i Carmina Ballester, alcaldessa d'Onda.


Seguidament, començarà la taula redona amb la participació de diversos alcaldes de municipis que comparteixen la transversalitat de les polítiques basades en l'Agenda 2030 en les seues accions. Després d'això, el regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, serà l'encarregat de presentar les ponències a continuació, elaborades pels tècnics de medi ambient, serveis socials, turisme i innovació de l'Ajuntament d'Onda. Per a acabar, Fila i Ballester oficialitzaran la clausura de l'acte.


Sobre aquest tema, l'alcaldessa d'Onda ha declarat: “Ens reunim per a aconseguir un futur més just i sostenible per a les generacions esdevenidores”. “Veiem que l'aplicació de l'Agenda 2030 és un encert i que Onda és una localitat amb més oportunitats i millors condicions de vida des que seguim aquest full de ruta”.


Sostenibilitat

L'activitat de l'Ajuntament d'Onda ha sigut reconeguda a nivell nacional pel seu treball per a aconseguir la sostenibilitat. Per exemple, la ciutat ha sigut una de les cinc triades pel Comité Olímpic Espanyol (COE) per a col·locar un bosc olímpic pel seu treball en aquest sentit. El bosc olímpic estarà situat en una parcel·la de quasi 30.000 m² que servirà per a absorbir quasi 79 tones de CO₂. A més, l'equip de govern ja ha començat les tasques per a aconseguir que els edificis municipals aconseguisquen les zero emissions l'any 2030.


El Consistori també ha aconseguit deixar d'emetre 187 tones de CO₂ amb el canvi de 416 lluminàries per llums LED. A més, ha fet una gran activitat de foment del transport verd allargant el carril bici saludable fins a arribar als 17 quilòmetres i connectant-lo amb el parc industrial.


Jornada del divendres

El divendres, la trobada es traslladarà al Castell de les 300 Torres. A les 11h., tindrà lloc la reunió del Consell de Govern de la Xarxa a la sala de les antigues yeserías del monument ondense. Els membres del consell gaudiran també d'una visita guiada teatralitzada.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana