Onda: Onda exposa el seu model contra el canvi climàtic en les jornades CityxChange de Noruega


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/10/215080_135843/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/215080_135843/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 12-10-2023
Onda exposa el seu model contra el canvi climàtic en les jornades CityxChange de Noruega

Onda ha presentat a Throndhein, Noruega, els resultats del seu innovador projecte Model de Governança Net-Zero en les jornades CityxChange. Aquest projecte s'emmarca dins del programa Scalable Cities Action Grant de la Comissió Europea, que ha atorgat a Onda una subvenció de 20.000Euro per a la seva execució.

El projecte s'ha dut a terme al llarg de l'any 2023, amb un enfocament clar en el desenvolupament d'una estratègia de governança per a assolir els ambiciosos objectius de l'Ajuntament d'Onda de convertir-se en un Municipi Climàticament Neutre per a l'any 2030. L'èmfasi principal d'aquesta conferència en la ciutat noruega ha estat la presentació dels resultats i les impressions obtingudes. Així, la financiació ha estat fonamental per al desenvolupament del nou marc de governança de l'Ajuntament d'Onda, el que contribuirà significativament a accelerar les iniciatives de descarbonització en la ciutat.

En aquest sentit, el regidor d'Innovació, Vicent Bou, ha destacat: 'A Onda continuem amb el nostre compromís amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, i aquests resultats presentats en la conferència final de CityxChange són un testimoni dels avenços significatius que hem aconseguit en el nostre camí cap a un futur més verd i sostenible'.

Durant el transcurs de l'any, s'han dut a terme una sèrie d'activitats destinades a determinar l'estratègia de governança adequada per a complir amb aquests objectius. Un dels punts destacats és la participació de tècnics municipals en tallers internacionals, on s'explica com Onda planeja desenvolupar un sòlid marc de governança a través de l'avaluació i cerca dels millors mecanismes i estructures que faciliten la dinàmica de governança actual i futura d'Onda, accelerant les seves iniciatives de descarbonització dins del programa.

Entre les ciutats participants en aquest projecte es troben Throndhein (Noruega), Alba Iulia (Romania), Sestao, Limerik (Irlanda), Smolyan (Bulgària) i altres més. La col·laboració i l'intercanvi d'experiències amb aquestes ciutats van jugar un paper fonamental en l'èxit del Model de Governança Net-Zero.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana