Onda: Onda celebra el I Consell d'Infncia i Adolescncia per promoure el benestar i la participaci juvenil


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/218690_138138/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/218690_138138/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/218690_138138/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/218690_138138/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 03-12-2023
Onda celebra el I Consell d'Infncia i Adolescncia per promoure el benestar i la participaci juvenil

Onda ha celebrat el I Consell d'Infncia i Adolescncia en el Sal de Plens de l'Ajuntament d'Onda. La alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha encapalat la constituci del Consell, acompanyada pel regidor de Joventut, Daniel lvaro, en una primera sessi que posa de relleu la importncia de donar veu als joves ondencs.

En aquesta sessi inaugural, Ballester ha expressat el seu comproms amb la participaci activa dels joves en la presa de decisions locals. 'Aquest Consell s un espai on els joves poden expressar les seues idees, preocupacions i propostes per a construir junts una Onda ms inclusiva i centrada en les seues necessitats', ha destacat l'alcaldessa.

Entre les propostes tractades, els joves ondencs, amb edats compreses entre 9 i 12 anys, han abordat diverses qestions, destacant l'accessibilitat en els parcs. Onda, que s'enorgulleix de ser un 96% accessible, es compromet a millorar encara ms l'accessibilitat en els seus parcs, assegurant que tots els residents, independentment de les seues habilitats, puguen gaudir d'aquests espais pblics.

Com a part de les iniciatives proposades, s'impulsaran activitats d'oci en entorns naturals, centrant-se en conixer la biodiversitat i reduir la dependncia dels dispositius mbils. A ms, es crearan rutes divertides amb codis QR, que inclouran proves i activitats familiars per a fomentar el temps en famlia i reduir la dependncia de la tecnologia.

A ms, s'abordar la preocupaci sobre l'excs de pes a les motxilles dels estudiants, i aquest tema ser portat al prxim Consell de l'educaci per a la seua consideraci i possibles solucions.

Ballester i un representant del Consell d'Infncia i Adolescncia van concloure la reuni signant l'acta de constituci, reafirmant el seu comproms conjunt per a construir una Onda ms inclusiva i centrada en les necessitats dels joves.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana