Onda: Onda inverteix en un Centre de Proces de Dades sostenible que millora i modernitza la seguretat digital


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/219052_138348/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 10-12-2023
Onda inverteix en un Centre de Proces de Dades sostenible que millora i modernitza la seguretat digital

L'Ajuntament d'Onda ha dut a terme la creació d'un Centre de Proces de Dades sostenible que millora la seguretat digital en una sala condicionada en el quart pis de les dependències municipals. Es tracta d'una ajuda de 229.975 euros provinent del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons europeus Next Generation que cobreix un 81 % del total del pressupost del projecte.

Així, el consistori ha aconseguit una major sostenibilitat en el Centre de Proces de Dades i la modernització dels suports informàtics perquè estiguen preparats per a futures projectes i suporten bé els canvis. És un projecte coherent amb dos dels eixos de l'activitat municipal: innovació i sostenibilitat. A més, es conseguirà estalvi, millora de l'aprofitament de l'espai en les dependències municipals, millora de les noves tecnologies i més seguretat.

La reforma ha constat de cinc fases que passen per treballs d'obra, treballs d'electricitat i climatització, instal·lació de sistemes contra incendis i de control d'accés i, finalment, de la fibra òptica. La nova ubicació en una sala expressament construïda per a acollir el Centre també millorarà l'eficiència energètica. En última instància, la ciutadania comptarà amb millors serveis d'internet ja que tant les plataformes web municipals com la seu electrònica guanyaran en estabilitat.

A lrespecte, el regidor d'Innovació, Vicent Bou, ha declarat: 'Amb la reforma i millora d'aquest nou centre aconseguim incrementar la seguretat dels ciutadans i millorar la nostra seu electrònica'. 'La pàgina web de l'Ajuntament s'ha convertit en una eina fonamental per als ondins i les ondines, un lloc al qual acudeixen en busca d'informació de servei i per a realitzar nombrosos tràmits administratius, per això aquest canvi d'ubicació era necessari, per adaptar-nos a les millores informàtiques i continuar oferint un servei de qualitat', ha afegit.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana