Onda: L'Ajuntament d'Onda facilita els pagaments de tributs i ofereix incentius fiscals per al 2024


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/220435_139243/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 05-01-2024
L'Ajuntament d'Onda facilita els pagaments de tributs i ofereix incentius fiscals per al 2024

Amb el propòsit de brindar comoditats econòmiques als contribuents, l'Ajuntament d'Onda ha presentat un nou calendari fiscal per a l'any 2024 que ressalta els moments de cobrament dels tributs i les diverses opcions de pagament disponibles. Aquest enfocament busca fer més suportable el compliment de les obligacions fiscals dels ciutadans. A més, destacant el seu compromís amb la transparència, la informació s'ha adaptat de manera accessible perquè els veïns la comprenguen de forma senzilla.

En l'exercici fiscal de 2024, els tributs es distribuiran en diferents moments de cobrament, oferint flexibilitat als contribuents per a complir amb les seues obligacions fiscals. Així mateix, es ressalta l'àmplia varietat de mètodes de pagament, com la domiciliació bancària, l'abonament en oficines d'entitats col·laboradores, o la utilització de targetes de crèdit/dèbit a través del Terminal de Punt de Venda Virtual (TPVV) en la pàgina web de l'Ajuntament d'Onda.

Aquesta informació té com a objectiu facilitar als veïns la planificació dels seus recursos financers i la presa de decisions econòmiques informades. Per a obtindre detalls específics i accedir a la informació completa, els ondenses poden consultar la pàgina web oficial de l'Ajuntament d'Onda: [www.onda.es]. En aquesta línia, la regidora d'Hisenda i Contractació, María Prades, ha destacat: 'La nostra prioritat és brindar opcions i facilitats perquè els veïns d'Onda gestionen les seues obligacions fiscals de manera eficient i adaptada a les seues necessitats econòmiques'.

Cal destacar també, que el consistori ha aconseguit deixar a zero en 2022 un deute que acumulava 2,6 milions d'euros a finals de 2018, la qual cosa suposava que cada ondense devia més de 100 euros del seu butxaca als bancs. De la mateixa manera, ha reduït l'IBI al 0,61% en 2022 i en 2023 es manté la baixada. En total, una rebaixa del 15% durant la legislatura anterior.

A més, Onda ofereix atractives bonificacions administratives per a incentivar la inversió. Pel que fa a l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), s'apliquen bonificacions progressives durant els primers cinc anys d'activitat empresarial, sent del 50% en els dos primers anys, 25% en el tercer i quart any, i 10% en el cinquè any. A més, s'atorguen bonificacions del 50% a les empreses que generen ocupació, utilitzen cogeneració o són cooperatives, així com del 95% a les cooperatives. En l'IAE, s'ofereix un 20% de bonificació per a subjectes passius que realitzen activitats industrials en el municipi o en ubicacions a més de 7 km del nucli de població.

Pel que fa a l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), es concedeix una bonificació del 95% per a projectes relacionats amb sistemes d'aprofitament solar, del 50% en polígons industrials amb menys del 50% d'ocupació, i del 50% en àrees industrials avançades declarades d'especial interés municipal. Cal destacar que algunes bonificacions són excloents entre sí.

Els tributs corresponents a l'exercici 2024 es distribuiran en diferents períodes de cobrament. El primer període, de l'8 de gener a l'8 de març de 2024, inclourà els cobraments corresponents al quart trimestre del 2023 de la taxa de la campa municipal de camions i la taxa del mercat.

Del 15 de març al 16 de maig de 2024, es durà a terme el cobrament de l'Impost de vehicles de tracció mecànica 2024 i la taxa de vados 2024. A partir del 20 de març i fins al 23 de maig de 2024, s'abordarà el primer semestre del 2024.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana