Onda: Onda inicia la Càtedra CAFO de l'UJI per brindar els beneficis de l'activitat física a pacients oncològics


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222761_140808/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/222761_140808/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 12-02-2024
Onda inicia la Càtedra CAFO de l'UJI per brindar els beneficis de l'activitat física a pacients oncològics

L'Ajuntament d'Onda, en col·laboració amb la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia Fundació José Soriano Ramos de la Universitat Jaume I, ha iniciat un programa dirigit a promoure els beneficis de l'exercici físic per a pacients oncològics en totes les etapes de la malaltia. Aquest projecte que acaba de començar a les instal·lacions esportives municipals, busca millorar la qualitat de vida dels pacients d'Onda i de la comarca, oferint serveis i activitats especialitzades sense necessitat de desplaçaments.

La Càtedra d'Activitat Física i Oncologia (CAFO) té com a missió principal fomentar la docència, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l'àmbit de l'activitat física i l'oncologia, així com brindar atenció assistencial als pacients afectats per aquesta malaltia. Aquest projecte conjunt entre l'Ajuntament d'Onda i la CAFO reflexa un compromís significatiu amb la salut i el benestar dels ondenses. La pràctica regular d'exercici físic ha demostrat ser beneficiosa per als pacients oncològics, contribuint a millorar el seu estat físic, emocional i psicològic abans, durant i després dels tractaments.

En aquesta línia, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha destacat que 'aquest pla constitueix un pas crucial cap a la millora de l'atenció integral als pacients oncològics d'Onda i de la comarca, generant un impacte significatiu en la salut dels nostres veïns, així com aprofundir en el coneixement dels tractaments més efectius per aquesta malaltia'.

D'altra banda, cal recordar que els ondenses que pateixen una malaltia oncològica i que estan en tractament amb quimioteràpia ja poden sol·licitar les ajudes, que ha impulsat l'Ajuntament juntament amb l'Associació Castelló Contra el Càncer (ACCC) i l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), per a la compra de pròtesis capil·lars.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és alleujar la càrrega econòmica a les famílies que han de realitzar una despesa important per a la compra de perruques. La quantia de l'ajuda, que es regularà en funció del nivell de renda, podrà ascendir fins als 1.000 euros per pacient.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana