Onda: Onda aposta per la inclusi i l'accessibilitat als centres educatius retolant amb pictogrames


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223166_141067/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 18-02-2024
Onda aposta per la inclusi i l'accessibilitat als centres educatius retolant amb pictogrames

L'Ajuntament d'Onda ha iniciat un nou projecte destinat a millorar l'accessibilitat als collegis de la ciutat mitjanant la implementaci de retolaci amb pictogrames a l'interior dels centres educatius. Esta iniciativa busca facilitar la comunicaci i la comprensi de la informaci per a tots els alumnes, especialment aquells amb necessitats especfiques.

La introducci del sistema de pictogrames a l'interior dels centres educatius t com a objectiu principal millorar l'experincia d'aprenentatge dels alumnes i promoure la inclusi social. Els collegis que participen en aquesta iniciativa sn el CEIP Baltasar Rull Villar, CEIP Mestre Caballero, CEIP Pius XII, CEIP Miralcamp, CC Virgen del Carmen i CC Madre Mara Rosa Molas.

La regidora d'Educaci, Maria Ojeda, ha destacat que 'la implementaci de la retolaci amb pictogrames en els collegis d'Onda s un pas fonamental cap a una educaci ms inclusiva i accessible per a tots els nostres alumnes'. 'Esta iniciativa ens permetr crear entorns educatius ms amables i adaptats a les necessitats de l'alumnat', ha afegit.

Els pictogrames sn una eina de comunicaci essencial per a persones amb diversitat funcional, ja que permeten transmetre informaci de manera simple i comprensible a travs de smbols i imatges. Este sistema simblic estimula la percepci visual, millora l'atenci i la concentraci, i fomenta la creativitat i l'expressivitat dels estudiants.

A ms de millorar la comunicaci i la comprensi de la informaci, la retolaci amb pictogrames afavorix l'autonomia dels alumnes amb dificultats de comunicaci oral i escrita, ja que facilita la identificaci de les aules, despatxos i activitats del centre.

Aix mateix, l'Ajuntament d'Onda t senyalitzaci amb pictogrames i llenguatge braille en edificis pblics, parcs i senyals viaris, amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat i facilitar la comunicaci a persones amb discapacitat, incloent-hi trastorn de l'espectre autista, discapacitat visual i deficincies cognitives. Esta iniciativa busca fer ms amigable l'entorn urb per a tots els ciutadans. A ms, s'han incls pictogrames en senyals viaris, com ara passos de zebra per a reforar la seguretat viria entre la ciutadania.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana