Onda: La Policia Local d'Onda assessora les persones majors sobre la prevenció de robatoris i estafes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227161_143990/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 07-05-2024
La Policia Local d'Onda assessora les persones majors sobre la prevenció de robatoris i estafes

La Policía Local d'Onda ha anunciat el llançament de la campanya de prevenció en seguretat per a persones majors sota el lema 'La seguretat, la teua millor companyia'. La finalitat d'aquesta iniciativa és dotar-les d'eines i coneixements, com l'accés al servei de teleassistència, per a resguardar la seua seguretat en diverses situacions quotidianes, com ara robatoris i estafes, així com accidents i despistes.

La primera sessió tindrà lloc el pròxim dimecres 15 de maig a les 9.15 hores al Centre Integral de Majors. Les places són limitades i les inscripcions estan obertes en el mateix centre. A més, es durà a terme una segona sessió el divendres 17 de maig a les 17.00 hores a la Casa de la Cultura. Els interessats poden inscriure's en el reten de la Policía Local o cridant al 964 772 116 en horari de matí, amb places també limitades.

La regidora d'Envelliment Actiu, Maribel Raigada, ha destacat la importància d'aquesta campanya, subratllant: 'És fonamental oferir als nostres majors les eines necessàries per a protegir la seua seguretat en el seu dia a dia. Amb aquesta campanya, volem proporcionar-los coneixements pràctics que els permeten desenvolupar-se amb major confiança i seguretat en el seu entorn.'

L'intendent cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha assenyalat: 'Estem percebent un important increment de les denúncies de persones majors per fets que ja semblaven oblidats com el timo de l'estampita o l'abraçada carinyosa, però sobretot amb les estafes relacionades amb les noves tecnologies. Els delinqüents tracten d'aprofitar-se dels més vulnerables i per això des de la Policia Local d'Onda impulsem aquesta campanya per explicar-los que estem vivint en una època diferent i quines són les mesures que s'han de prendre per evitar ser enganyats.'

D'altra banda, la Policia Local continua amb el seu treball especialitzat en respondre a les necessitats i conflictes dels xiquets en l'entorn escolar, a través de la Unitat d'Agent Tutor. Amb la presència activa dels agents tutors, promouen la prevenció i l'educació en valors dins les aules.

A més, no sols actuen com autoritats, sinó també com a mediadors i aliats per als joves, fomentant un ambient de confiança i seguretat on els estudiants se senten recolzats per parlar sobre les seues preocupacions.

La disponibilitat de canals de comunicació, com el servei de WhatsApp i les xarxes socials de la Policia Local, facilita l'accés a ajuda i orientació tant per als menors com per a les seues famílies, assegurant que l'assistència estiga a l'abast de qui la necessite en tot moment.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana