Onda: Ajuntament d'Onda subvenciona fins als 6.500 euros la rehabilitació de habitatges al casc antic


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227343_144125/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 10-05-2024
Ajuntament d'Onda subvenciona fins als 6.500 euros la rehabilitació de habitatges al casc antic

L'Ajuntament d'Onda ha convocat dues línies de subvencions per rehabilitar els habitatges del casc antic, així com per adequar l'accessibilitat de persones majors i amb discapacitat. La dotació total que el govern municipal destina a aquestes ajudes econòmiques ascendeix a 110.000 euros.

Com a novetat, en el cas dels habitatges ubicats al casc antic protegit, en aquesta edició s'amplia fins als 6.500 euros l'ajuda màxima per projecte en aquells supòsits que es vincule l'obra a una activitat econòmica. Per la resta de casos l'ajuda màxima serà de 5.000 euros, o fins al 50% del pressupost protegible, i inclou també la pintura de façanes i cobertes així com els treballs de fusteria, serralleria i instal·lacions amb sol·licitud de llicència o autorització administrativa equivalent posterior al 31 d'octubre de 2023. L'objectiu d'aquesta línia d'actuació és embellir el casc antic i sumar valor patrimonial a la zona.

D'altra banda, pel que fa a l'ajuda per adequar els habitatges a les necessitats de persones majors de 65 anys i persones amb una discapacitat major del 65% empadronades en l'immoble, podran sol·licitar-se per fomentar la millora de la seguretat, la salubritat, les condicions tècniques, l'accessibilitat, l'estalvi energètic, la habitabilitat, la instal·lació d'ascensors o la supressió de barreres arquitectòniques. Aquestes tenen un import màxim de 4.000 euros per habitatge individual i de 5.000 per edifici plurifamiliar o residencial múltiple.

Així mateix, el consistori ha llançat la línia ajudes econòmiques per sufragar els honoraris de redacció de l'Informe d'Avaluació de les Edificacions (IEE), obligat per a aquells immobles de més de 50 anys d'antiguitat i per a tots aquells que vulguin concórrer a subvencions públiques. S'estableix una quantitat fixa de subvenció de 500 euros per edificis plurifamiliars o residencials múltiples i de 300 euros per les vivendes individuals.

La regidora de Desenvolupament Urbà i Habitatge, María Baila, ha sigut l'encarregada de presentar aquestes línies d'ajudes per a l'any 2024 i ha destacat que 'des d'aquest equip de govern, amb aquestes noves línies de subvencions per a la rehabilitació d'habitatges, busquem no sols preservar la història i patrimoni del nostre municipi, sinó també garantir entorns segurs i accessibles per a tots els nostres veïns'.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 31 d'octubre de 2024 i els tràmits es poden realitzar a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Onda i, presencialment, en el Servei d'Atenció. Els ciutadans es poden dirigir a l'Oficina de l'Habitatge Municipal per realitzar qualsevol consulta al respecte.

Podran sol·licitar-les els propietaris de l'habitatge, sense necessitat de ser usuaris del mateix; l'arrendatari, usufructuari o resident amb autorització escrita del propietari i les comunitats de propietaris que compten amb l'aprovació de la reforma en la seva junta general i, en el supòsit, tinguin residents majors de 65 anys o amb discapacitat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana