Onda: Onda segellarà definitivament l'abocador d'un terç de la província amb una inversió milionària


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/228052_144637/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/228052_144637/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 24-05-2024
Onda segellarà definitivament l'abocador d'un terç de la província amb una inversió milionària

Després de dues dècades acollint i enterrant la brossa d'un terç de la província de Castelló, Onda serà ciutat lliure de residus. L'alcaldessa, Carmina Ballester, va aconseguir una inversió històrica de 2,7 milions d'euros per al tancament definitiu de l'abocador.

L'actuació es centrarà en el vas B i busca evitar la contaminació per lixiviats. Ballester va destacar que mai més s'enterrarà brossa a Onda, garantint la salut i seguretat de tots els habitants.

A més, es va aprovar una inversió total de 4,5 milions d'euros per part de Reciplasa per millorar l'eficiència i reduir l'impacte ambiental. Les obres començaran pròximament, amb l'objectiu final de reforestació de les conques després de desenterrar la brossa dipositada durant anys.

Carmina Ballester va recordar la cronologia dels abocadors a Onda, des de la seua autorització en 1998 fins a la paralització del projecte d'un nou macroabocador i incineradora en 2019. Va destacar la lluita per evitar que Onda es convertira en el principal abocador de la província.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana