Orpesa: Orpesa registra pluges de fins a 248 litres per metre quadrat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194907_120654/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 01-04-2020
Orpesa registra pluges de fins a 248 litres per metre quadrat

Les fortes pluges registrades durant el dia d'ahir, i que continuen encara que en menor mesura-- en la jornada de hui, han afectat de manera intensa al municipi d'Orpesa, provocant inundacions en el passeig de la Petxina, la zona ms perjudicada de la localitat. s per aix que l'Ajuntament es va veure obligat a tallar al trnsit l'accs al municipi costaner, aix com el vial per a accedir a la citada platja i l'entrada als *Amplries.

A ms, a causa d'aquesta pluja torrencial, els bombers del Consorci Provincial van realitzar el rescat dels treballadors que es trobaven en la depuradora, aix com de dos vens d'edat avanada, un d'ells amb mobilitat reduda, que van quedar atrapats en un habitatge i un cmping a causa de les inundacions. Els serveis es van centrar durant la vesprada d'ahir en acovardisques d'aigua en baixos i garatges, la revisi d'alguna casa i el mur d'un pont que creua un barranc, del qual s'havia desprs una part.

En aquest sentit, l'alcaldessa, Mara Jimnez, ha volgut agrair, tant al cos de bombers, com a la Gurdia Civil i als agents de la Policia Local, els qui van actuar rpidament per a poder controlar la situaci, tant als estaven en aqueix moment de servei com a altres treballadors que es van incorporar per a ajudar en els treballs. La *muncipe explica que hui s'han iniciat els treballs de neteja i les reparacions amb l'ajuda de maquinria per a netejar la brutcia que ha arrossegat l'aigua.

Malgrat l'acumulaci de ms de 248 litres per metre quadrat en tan sols 48 hores, la situaci ja s'ha estabilitzant i est controlada, tal com ha avanat Jimnez. Actualment, els accessos al municipi estan ja oberts al trnsit i tots els carrers sn ara transitables (incls el passeig de la platja de la Petxina, la zona ms afectada); encara que romanen tancats el Cam Vell i Cam L'Atall.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana