Orpesa: L'Ajuntament Orpesa de Mar ajorna el pagament de l'IBI a el mes de novembre


 
La Plana al Dia | Orpesa | General | 12-04-2020
L'Ajuntament Orpesa de Mar ajorna el pagament de l'IBI a el mes de novembre

L'Ajuntament d'Orpesa, davant la situaci d'emergncia sanitria provocada per la pandmia del *coronavirus, ha decidisc modificar el calendari fiscal amb l'objectiu que totes aquelles persones que hagen vist danyada la seua economia puguen realitzar el pagament dels seus impostos una vegada l'activitat econmica de la poblaci haja tornat a la normalitat, indica l'alcaldessa, Mara Jimnez. Volem tractar de fer el ms suportable possible els efectes econmics causats pel *Covid-19, tant als particulars com a petites i mitjanes empreses de la localitat, insisteix.

D'aquesta manera, del dia 8 de juliol al 20 de novembre es cobraran, sense necessitat de domiciliaci bancria, l'Impost sobre Bns immobles (IBI), l'Impost sobre vehicles de Tracci Mecnica (*IVTM), els guals (taxa per l'entrada dels vehicles en les voreres), la taxa del servei de clavegueram a *cmpings i la prestaci del lloc del Mercat Municipal. I del 21 de setembre al 20 de novembre, l'Impost sobre l'Activitat Econmica (IAE).

D'altra banda, els rebuts amb domiciliaci bancria s'hauran de pagar el 4 de setembre (en relaci amb el *IVTM, guals, clavegueram *cmpings i la prestaci del lloc del mercat) i el 2 d'octubre (IBI). Tots aquells interessats a realitzar el pagament ms tard de la data indicada, per domiciliaci, hauran de comunicar-lo fins a un mes abans de la data del crrec per a poder abonar aquests rebuts en la data relativa al perode voluntari (20 de novembre), al costat del document cobrador que s'ha de sollicitar a l'Ajuntament.

Amb aquesta mena de mesures, que seran aprovades en la junta de govern que se celebrar dijous que ve, garantim que aquells vens que, a causa de la crisi sanitria que estem vivint, han vist descendir els seus ingressos de manera significativa puguen fer front a aquests pagaments ms endavant, ressalta l'alcaldessa. Es tracta, en definitiva, d'una proposta amb la qual pretenem alleujar a les persones que en aquests moments estan vivint moments difcils per a poder tornar com ms prompte millor a la normalitat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana