Orpesa: L'Ajuntament d'Oropesa assumir la totalitat de les crregues de la remodelaci del PAI de l'avinguda La Plana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195481_121211/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 14-05-2020
L'Ajuntament d'Oropesa assumir la totalitat de les crregues de la remodelaci del PAI de l'avinguda La Plana

L'Ajuntament d'Orpesa ha aprovat per unanimitat, en el ple ordinari celebrat aquest mat de manera telemtica, la proposta per a assumir la totalitat de les crregues corresponents al Pla d'Actuaci Integrada (PAI) de l'avinguda La Plana, un programa que es va aprovar l'any 2010 i les obres del qual van acabar en 2011.

L'alcaldessa, Mara Jimnez, ha ressaltat que nosaltres tenem clar, des del primer moment, que les crregues d'urbanitzaci havien de ser assumides ntegrament pel consistori, perqu es tracta d'una obra estructural, prioritria i de carcter general.

Aix, la primera *edila ha aprofitat la sessi plenria per a recordar que el partit que governava llavors, el PP, volia girar les quotes als vens i que va reactivar l'expedient tres mesos abans de les eleccions i va anar tan sols cinc dies abans d'aquesta celebraci quan van sollicitar l'exoneraci del pagament als vens.

Cal recordar que del total de la crrega que contemplava el programa, 144.811,43 euros havien d'anar a crrec dels propietaris. No obstant aix, a causa de l'actual situaci de crisi sanitria en la qual ens trobem, que ha repercutit en l'economia de la nostra ciutadania, es fa ms necessari que mai que aquesta crrega siga costejada de manera total pel consistori, ha indicat l'alcaldessa.

En aquest sentit, Jimnez ha explicat que les unitats urbanes afectades de l'avinguda La Plana sn, en la seua majoria, residencials i primer habitatge, per la qual cosa amb aquesta mesura pretenem alleujar les crregues sobre els bns de primera necessitat i, aix, palliar els efectes econmics de la situaci actual.

Han transcorregut 9 anys des que el compte de liquidaci aprovada va esdevindre a definitiva, sense que s'haja materialitzat aqueix cobrament, amb el que procedir a aix desprs de tant de temps pot suposar una alta crrega per als vens, i ms en la circumstncies en les quals ens trobem. Si ho frem, no estarem complint amb la diligncia i promptitud amb la qual s'hauria d'haver fet, afig Jimnez.

Des de principis d'enguany, la Regidoria d'Urbanisme, al costat dels serveis tcnics i jurdics, hem analitzat la situaci d'aquest PAI amb l'objectiu de buscar una soluci en nom del b general, recalca. s per aix que, segons els expedients d'aquest pla d'urbanitzaci de l'avinguda La Plana i la normativa urbanstica, tenim la possibilitat legal d'exonerar del pagament de la quota als propietaris
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana