Orpesa: L'Ajuntament d'Oropesa implanta un sistema pioner que permet detectar la COVID-19 en aiges d'embornal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195504_121233/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | Agricultura y Medio Ambiente | 18-05-2020
L'Ajuntament d'Oropesa implanta un sistema pioner que permet detectar la COVID-19 en aiges d'embornal

Oropesa ser un dels municipis de la Comunitat Valenciana on es posar en marxa un sistema innovador i pioner que permet detectar la COVID-19 en les aiges d'embornal. Aix ho ha assenyalat l'alcaldessa, Mara Jimnez, desprs de la signatura d'un protocol de collaboraci entre l'Ajuntament i el laboratori de Global Omnium, un mtode a travs de la qual "podrem avanar-nos a l'aparici de possibles nous brots i focus d'infecci".

D'aquesta manera, es prendran mostres durant els prxims 15 dies en punts significatius de la xarxa de clavegueram, i quan es tinguen els resultats es posaran a la disposici de l'autoritat sanitria sempre que siguen requerits. Jimnez ha subratllat que aquesta iniciativa no tindr cap cost per a l'Ajuntament ja que Global *Omnium, a fi de contribuir a frenar la pandmia, assumir els costos del projecte.

GOAnalytics es va presentar oficialment la setmana passada pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a la ciutat de Valncia. Oropesa comptar amb aquesta eina aix com Xbia, Calp, Gandia, Dnia i Morella, ciutats de la Comunitat Valenciana que estan implantat aquest sistema. *GOAnalytics s una eina que es desenvolupat conjuntament pels laboratoris de Global *Omnium i el Consell Superior d'Investigacions Cientfiques (CSIC).
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana