Orpesa: L'Ajuntament d'Oropesa concedir ajudes de fins a 1.000 euros a comeros, empresaris i autnoms locals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195529_121257/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | Economa | 20-05-2020
L'Ajuntament d'Oropesa concedir ajudes de fins a 1.000 euros a comeros, empresaris i autnoms locals

L'Ajuntament d'Orpesa ja ha establit els criteris perqu aquells empresaris, comeros i autnoms amb domicili fiscal en la localitat o l'establiment en el municipi puguen sollicitar una lnia de subvencions econmiques que ascendeix al mig mili d'euros. Aquestes ajudes podran demanar-les, a la fi de la setmana que ve, aquells negocis que han sigut obligats a cessar la seua activitat, les empreses que no han tancat durant l'Estat d'Alarma per realitzar serveis essencials, per que han vist minvats els seus ingressos en un 30%, i els establiments de temporada que no han pogut obrir, ha assegurat l'alcaldessa, Mara Jimnez.

La finalitat d'aquestes ajudes s mantindre el nivell d'ocupaci en la nostra poblaci, ha assenyalat l'alcaldessa, qui recalca que sabem el que suposa per als nostres empresaris aquesta crisi a causa de la incertesa, per aix els estem ajudant des del primer dia en tot el que podem.

Per part seua, la regidora de Comer, Araceli de Moya, ha explicat que ats que Orpesa s un municipi turstic, hem tingut molt en compte als establiments que no han pogut obrir per a iniciar la temporada a causa de l'estat d'alarma. s per aix que, encara que no hagen obert al pblic encara, els concedirem una ajuda de 700, perqu molts d'ells nicament es donen d'alta entre Setmana Santa i el final de la temporada d'estiu. Per a obtindre aquesta ajuda, hauran de donar-se d'alta com a autnoms una vegada s'alce l'Estat d'Alarma i continuar els dos mesos posteriors, des que se'ls permeta obrir, afig la *edila.

A ms, totes aquelles persones treballadores per compte propi o autnomes, microempreses i petites i mitjanes empreses que hagen susps la seua activitat podran rebre una ajuda de 1.000 euros, mentre que la que hagen redut la facturaci en un 30% respecte als dos mesos anteriors a la declaraci de l'Estat d'Alarma, percebran 600 euros. En tots dos casos, a aquesta quantitat es podran sumar altres 200 euros si la persona t a ms de quatre empleats contractats i 300 euros per cada establiment de ms que tinguen en el municipi.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana