Orpesa: Jimnez demanar informes a diversos organismes abans de concedir la llicncia al Centre d'Interpretaci Mar del Mediterrani d'Oropesa


 
La Plana al Dia | Orpesa | General | 24-05-2020
 

L'alcaldessa d'Oropesa, Mara Jimnez, ha anunciat que sollicitar informes a diferents organismes competents en l'mbit mediambiental sobre l'afecci que tindria el Centre d'Interpretaci Mar del Mediterrani (*CIMED) en el litoral sud de la poblaci, abans de concedir llicncia. En aquest sentit, entre altres accions, remetr un escrit a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica, de la qual depenen totes les qestions relatives a Medi Ambient, perqu es pronuncie sobre la possible afecci del projecte en l'entorn, de manera que si considera que l'actuaci que es dur a terme all pot afectar l'ecosistema de la zona, prenga cartes en l'assumpte.

L'alcaldessa ha recordat que l'actuaci, d'iniciativa privada, est contemplada en una zona exclusivament urbana, el desenvolupament de la qual es va aprovar en 1993, no es localitza en zona protegida, no s *LIC ni est afectat pel *Pativel. De totes maneres, l'alcaldessa ha reafirmat el seu comproms de vetlar per a garantir que tot est en regla i, en aquest sentit, ha anunciat que, donat l'alt valor mediambiental que envolta la zona d'actuaci, crear un grup tcnic de treball per a supervisar que la iniciativa compta amb tots els permisos corresponents.

En aquest sentit, Jimnez ha afirmat que el nou equip de govern, que encara no ha complit un any al capdavant del consistori, vetlar pel compliment de la llei i estudiar tota la possible afecci que tindria una actuaci d'aquest tipus, al costat d'un dels paratges de major valor mediambiental d'Oropesa.

Jimnez, a ms, ha sollicitat a l'equip de tcnics d'Urbanisme de l'ajuntament les diferents possibilitats per a protegir aquella zona a pesar que est catalogada com a urbanitzable. L'alcaldessa ha insistit que som els primers defensors del medi ambient i treballarem per a recuperar tot el que sigui possible, per, desgraciadament, els governs que han estat al capdavant de l'ajuntament en les ltimes dcades, han perms que, en aqueixa zona, tot siga urbanitzable, i ara el marge de maniobra s mnim.

En aquest sentit, ha recordat que en aquests moments i per les poltiques equivocades de les ltimes dcades tota la zona compresa entre l'autopista AP-7 i la mar, a excepci de la zona protegida per Costas i la zona inclosa en el PATIVEL s urbanitzable.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana