Orpesa: Orpesa reobri aquest dilluns el Centre Integral de Majors amb totes les mesures de seguretat


 
La Plana al Dia | Orpesa | General | 29-06-2020
Orpesa reobri aquest dilluns el Centre Integral de Majors amb totes les mesures de seguretat

L'Ajuntament d'Orpesa reobri el Centre Integral de Majors (*CIM) dilluns que ve, un edifici que ha roms tancat des del 12 de mar, abans que es decretara l'estat d'alarma com a mesura de prevenci. Aix ho ha anunciat la regidora de Tercera Edat, *Micaela Bermdez, qui ha recalcat que el centre ha sigut desinfectat durant les ltimes dues setmanes i s'han installat totes les mesures de seguretat necessries per a garantir la salut dels usuaris.

Exemple d'aix s la collocaci de mampares en els espais que estan cara al pblic, com s el cas d'alguns dels despatxos i la recepci, i l'adquisici de dispensadors de gel *hidroalcohlico que funcionen amb un sensor de moviment. A ms, es mesurar la temperatura a totes aquelles persones que vulguen accedir al *CIM i ser obligatori l's de la mscara per a entrar, explica la *edila.

Aquest centre t un carcter preventiu: el seu objectiu fonamental s promoure l'envelliment actiu. Els majors han estat molt de temps inactius i era necessria la reobertura del *CIM; una petici per a la qual existia una demanda molt important, manifesta la *muncipe.

Amb tot, des d'aquest es dilluns es reprendran algunes de les activitats i els grups comptaran amb un aforament mxim de 10 persones. Les primeres sessions a reprendre's seran les fsiques, com a pilates, ioga, gimnstica manteniment i d'esquena, fisioterpia, aix com podologia, perruqueria i els tallers de memria i manualitats.

Tots aquells que vulguen participar en alguna d'aquestes activitats hauran de reservar la seua plaa en el *CIM a travs del telfon 964 31 03 67, on podran resoldre qualsevol dubte o demandar informaci. A ms, per a accedir a l'edifici hauran de sollicitar cita prvia.

Des de l'Ajuntament hem sigut comprensius amb la demanda per part dels majors, perqu som conscients que necessiten reprendre l'activitat fsica perqu el confinament no passe factura en la seua salut i aquesta es veja deteriorada, aclareix Bermdez, qui apella a la responsabilitat de tots perqu complisquen amb les mesures de seguretat sanitria.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana