Orpesa: L'Ajuntament d'Orpesa inicia els treballs de recuperaci a les platges de Amplries i Morro de Gos


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/7/198281_123621/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 06-07-2021
L'Ajuntament d'Orpesa inicia els treballs de recuperaci a les platges de Amplries i Morro de Gos

L'Ajuntament d'Orpesa continua en la cerca de solucions i possibles plans d'actuaci per a aconseguir la regeneraci de la major part la seua costa. I s que anit el consistori va iniciar els treballs d'extracci de l'excedent d'arena de la cala Retor per a regenerar la zona litoral nord del municipi.

Aix ho ha indicat l'alcaldessa, Araceli de Moya, qui ha destacat que ens hem marcat com a prioritari el manteniment de les platges del municipi i, en aquests moments, les platges de *Amplries i Morro de *Gos sn les que ms atenci necessiten i les que ms aportaci d'arena precisen.

Els treballs, adjudicats a l'empresa *Rivia, estan previstos que estenguen durant 10 dies i es realitzaran en horari nocturn per a evitar molsties als usuaris i banyistes. En el cas que el moviment de l'arena de la cala *Retor, que romandr tancada al pblic mentre duren aquestes tasques, no fora suficient per a condicionar les platges esmentades s'extraur arena de la zona sud de la platja de la Petxina.

Aix ho avana el regidor de l'rea, Jordi Llopis, qui explica que en total es mouran 9.000 metres cbics d'arena i que aquests treballs s'inicien desprs de les labors efectuades per Costas en la zona. Les nostres platges, sobretot Amplries i Morro de *Gos, han patit una regressi molt important des del temporal Gloria, recorda el *muncipe, qui aclareix que aquestes labors d'extracci d'arena pretenen palliar aquesta problemtica cara a l'estiu.

Des de la Regidoria de Paies, no ens quedem simplement en el travara d'arena, sin que la setmana vinent es licitar un estudi en el qual se'ns indicar quines sn les solucions definitives per a aconseguir la regeneraci de la nostra costa nord, indica Llopis.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana